PR stand MUG-Heli Brugge

De MUG-Helikopter van West-Vlaanderen is de vijfde grootste MUG-dienst in een provincie die ongeveer 10 MUG-diensten via de weg kent. Indrukwekkend hé?

Wetende dat de MUG-Helikopter 7 dagen of 7 permanent beschikbaar is tussen zonsopgang en zonsondergang en jaarlijks gemiddeld 40 extra levens redt, is de MUG-Heli dus zeker en vast niet te verwaarlozen. Integendeel!

Wanneer je je in een noodsituatie bevindt, kan je bellen naar het Hulpcentrum 112. Op basis van de informatie – zoals locatie, soort ongeval en of er gewonden zijn – die je doorgeeft, wordt gekeken welke MUG-dienst er zo snel mogelijk ter plaatse kan komen. Zo wordt de MUG-Heli voornamelijk ingezet in landelijke en verafgelegen locaties, die via de weg moeilijker te bereiken zijn.

Op andere locaties wordt de MUG-Helikopter vooral ingezet wanneer de MUG-dienst van de desbetreffende locatie reeds opgeroepen is of wanneer een tweede MUG-dienst noodzakelijk is. De MUG-Heli vervangt de hulp langs de weg dus niet, maar springt bij waar nodig om mensenlevens te redden.

Van zodra de MUG-Heli ter plaatse is, wordt de eerste hulp toegediend en de patiënt naar het geschikte en dichtstbijzijnde ziekenhuis gebracht.

MEER INFORMATIE