““HELEMAAL VANUIT BOLOGNA ZAL OOK DE LAATSTE AANWINST VAN DE ITALIAANSE POLITIE NAAR VLISSINGEN KOMEN: HUN ALLERNIEUWSTE LAMBORGHINI PATROUILLEWAGEN.””

“Wat vrij spectaculair voor toeschouwers kan zijn is denk ik de politiehondendemonstratie. Met politiehonden wordt hierbij getoond hoe de politie met deze trouwe viervoeters te werk gaat. Het zal meteen duidelijk maken dat het geen pretje is om een vluchtende (bewapende) arrestant of verdachte te zijn. Onze gespecialiseerde honden zullen zich vastbijten en laten niet meer los tot ze daar een seintje voor krijgen.

We hebben ook geregeld dat de Zulu-politiehelikopter van de partij is, waarvan er slechts twee van in Nederland rondvliegen. Het zou heel goed kunnen dat mensen dit apparaat op televisie wel eens aan het werk hebben gezien. Deze heli is namelijk een van de hoofdrolspelers in het SBS6-programma ‘De Meldkamer’. Met behulp van camera’s kan hun waarneming vanuit de lucht bijvoorbeeld ingezet worden bij de zoektocht naar een vermist persoon of bij achtervolgingen. Bezoekers zullen het luchtvaartuig tijdens Rescue waarschijnlijk niet in actie zien, maar het is sowieso mogelijk om hem van dichtbij te zien en aandachtig te bestuderen. En dat is al behoorlijk uniek.

Voor de afwisseling is het zeker ook leuk dat er deelnemers uit verschillende landen zijn. En die zien wij hier in Nederland normaal logischerwijs niet op de weg. Zo zullen er Belgische, Engelse en zelfs Amerikaanse politieauto’s naar het evenement komen. En die hebben allemaal zo hun eigen stijl. Wat zeker een pronkstuk zal zijn, is de laatste aanwinst van de Italiaanse politie. Tijdens de vorige editie was deze snelle wagen ook al te bewonderen, maar ook dit jaar weer zullen enkele agenten helemaal vanuit Bologna afreizen om hier op de Vlissingse boulevard te kunnen staan. Dit keer met hun allernieuwste Lamborghini-patrouillewagen!

Wat overigens wel belangrijk is om rekening mee te houden: we hebben met z’n allen voor Rescue veel deelnemers geregeld, maar we zijn natuurlijk wel hulpverlening en veel voertuigen zijn ook gewoon operationeel. Dat geldt uiteraard voor alle aanwezige groepen. Het zou dus in het slechtste geval kunnen gebeuren dat bijvoorbeeld een van de geplande voertuigen onverhoopt niet van de partij is. Daar gaan we niet van uit, maar het is wel belangrijk om dat te communiceren. Wij zijn immers hulpverlening en moeten altijd met ons materieel paraat staan, mocht er iets opdoen.”