Persberichten

Onderstaand vindt u de persberichten officieel verstuurd vanuit Rescue Vlissingen.
Heeft u een vraag over de persberichten of wilt u een persaanvraag doen voor ons evenement? Neem dan contact met ons op.

Wilt u aanvullend beeldmateriaal ter promotie van Rescue Vlissingen? Maak dan gebruik van onze Beeldbank.

Woordvoerder
Dennis Castel
Tel: +31(0)616332661
Mail: pers@rescuevlissingen.nl

[31.07.2018] Brits demoteam The Global Stars grote show tijdens Rescue Vlissingen

VLISSINGEN – Wie dacht dat het programma van Rescue Vlissingen al volledig gevuld was heeft het mis. De organisatie van Rescue Vlissingen 2018 heeft namelijk nog een zeer spectaculaire deelnemer weten vast te leggen. Op woensdag 15 augustus zal het wereldberoemde Britse Aerobatic Display Team “The Global Stars” trakteren op een wervelende show.

Het team, met als thuisbasis Little Gransden (Cambridgeshire), bestaat uit 4 verschillende type propellervliegtuigen waaronder de splinternieuwe Extra 330SC van teamleider Mark Jefferies. Samen met de andere leden; Tom Cassells, Chris Burket, Steve Carver en Michael Pickin nemen zij zowel als team als individueel deel aan airshows en Aerobatic Championships over de gehele wereld. Zo heeft men de afgelopen jaren gevlogen in onder andere China, Australië, Nieuw-Zeeland, Dubai, India, Bahrein, IJsland, Denemarken, België en Nederland. Daarin werden diverse grote successen geboekt.

Het Global Stars team voert als team gemiddeld drie internationale shows per jaar uit. Het is daarom erg bijzonder dat ze dit jaar tijdens Rescue Vlissingen te zien zijn! Het team heeft weliswaar niets met hulpverlening te maken maar uit traditie willen we de bezoekers altijd iets extra’s bieden!

Extra show door Zeeland Refinery

Naast de spectaculaire vliegshow van de Global Stars zal teamleider Mark Jefferies later in het programma zelf ook nog in actie komen en een solo display verzorgen in zijn Extra 330SC! Deze demonstratie is mede mogelijk gemaakt door raffinaderij Zeeland Refinery uit Nieuwdorp, een van de hoofdsponsors!

De elfde editie van Rescue Vlissingen vindt dit jaar plaats op woensdag 15 augustus. Op en rond de Vlissingse boulevard presenteren verschillende reddings- en hulpverleningsdiensten zichzelf.

[11.07.2018] Italiaanse politie met supercar naar Rescue Vlissingen

Italiaanse politie met supercar naar Rescue Vlissingen!

VLISSINGEN – Tijdens de jubileumeditie van Rescue Vlissingen in 2016 was het een van de hoogtepunten van de dag, de Lamborghini Gallardo van de Italiaanse Polizia Stradale uit Bologna. Vanwege de grote belangstelling hebben de Italianen besloten om ook deze editie aan Rescue Vlissingen deel te nemen!

De Polizia Stradale, ofwel verkeerspolitie, is een gespecialiseerde politie-eenheid dat onderdeel uitmaakt van de Italiaanse staatspolitie en al ruim 70 jaar actief is langs de snelwegen en belangrijke wegen in de voorsteden. Daar zijn zij onder andere verantwoordelijk voor het waarborgen van de verkeersveiligheid. Hiervoor beschikt men over 12.000 agenten en modern materieel.

Sinds vorig jaar beschikt het korps in Bologna over een nieuw voertuig, een Lamborghini Huracán. Deze supercar is de opvolger van de oudere Lamborghini Gallardo die in 2016 bij Rescue Vlissingen te zien was. De Huracán beschikt over een V10 motor met ruim 610 pk en wordt ingezet voor reguliere inzet en bloed- en orgaantransport. Verder is het voertuig uitgerust met optische signalen, een snelheidscamera, communicatiemiddelen, defibrillator en een speciale koelkast voor bloed- en orgaantransport. Naast het korps in Bologna beschikt ook het korps in Rome over deze supercar.

Rescue Vlissingen 2018

Op woensdag 15 augustus zal de Polizia Stradale met twee voertuigen aanwezig zijn waaronder de stoere Lamborghini Huracán. Het is zeer uniek dat deze voertuigen in Nederland te zien zijn! Naast de Italiaanse- en Nederlandse politie zullen er ook politie-eenheden uit België en Duitsland aanwezig zijn!

[02.07.2018] Chinook helikopter Koninklijke Luchtmacht hoofdact tijdens Rescue Vlissingen

VLISSINGEN – Nog circa één maand te gaan en dan barst het spektakel op hét grootste hulpverleningsevenement van Nederland los. Aan het spectaculaire programma van die dag, op woensdag 15 augustus, wordt nu ook een demonstratie met een Chinook CH-47 transporthelikopter van de Koninklijke Luchtmacht toegevoegd.
Tijdens Rescue Vlissingen is deze demonstratie nog nooit vertoond en zal, op zijn zachts gezegd, spectaculair worden. De helikopter zal een  blusdemonstratie verzorgen met een zogeheten “bambi bucket” waarin hijcirca 10 duizend liter water kan vervoeren. Deze blusmethode wordt regelmatig toegepast bij natuurbrandbestrijding waarbij Defensie samenwerkt met civiele instanties.

De CH-47 Chinook is een middelzware transporthelikopter. De helikopter met de karakteristieke tandemrotor is uitermate geschikt voor het snel vervoeren van grondtroepen, materieel, wapens, proviand en andere voorraden naar het slagveld. Het toestel staat inmiddels wereldwijd bekend als multifunctioneel militair werkpaard.

Woordvoerder van de organisatie, Dennis Castel; “Het is fantastisch vandaag te mogen melden dat de Chinook naar Rescue Vlissingen komt. Na lang lobbyen is het de organisatie gelukt deze bijzondere demonstratie aan het programma toe te mogen voegen. Het is in het verleden van ons evenement nog nooit vertoond én laat de bezoekers zien waartoe de Koninklijke Luchtmacht in het kader van nationale operaties toe in staat is. ”

Dertien Chinooks zijn ingedeeld bij het 298 Squadron van het Defensie Helikopter Commando (DHC) op Vliegbasis Gilze-Rijen. De overige 4 zijn ingedeeld bij het 302 Squadron op Fort Hood in de Verenigde Staten ten behoeve van opleidingen en rainingen met de Luchtmobiele Brigade.

[02.06.2018] Bye bye fly Belgische Sea King helikopter tijdens Rescue Vlissingen

VLISSINGEN – Menig hart gaat sneller kloppen door de komst van de Belgische Sea King helikopter naar Rescue Vlissingen. Na bijna 40 dienstjaren zit het er op voor deze prachtige helikopters uit Koksijde.
Liefhebbers en bezoekers van Rescue Vlissingen kunnen op woensdag 15 augustus 2018 hun geluk niet op, want dan is deze legendarische Belgische rescue helikopter nog één keer te zien.

De beroemde Sea King helikopters van de 40ste Smaldeel van Koksijde, de ‘bewaarengels’ van de Noordzee, hebben in bijna 40 dienstjaren de kaap van 58.000 vlieguren overschreden. De aflossing komt in zicht. Tegen eind 2018 wordt de vertrouwde helikopter met rode neus ingeruild voor de nieuwe NH90 NFH Caïman.

Woordvoerder van de organisatie, Dennis Castel; “Dat onze bezoekers aan zet zijn tijdens de 11e editie van Rescue Vlissingen blijkt wel weer. Op social media hadden we tientallen berichten van liefhebbende bezoekers van ons evenement met het grote verzoek om de Belgische Sea King nog één keer in actie te zien. We zijn als organisatie trots om te mogen melden dat, na lang lobbyen, de Belgische Sea King helikopter uit Koksijde nog één keer een show zal opvoeren.”

Van de vijf aangekochte toestellen zijn er nog drie operationeel. Het eerste toestel verhuisde naar het legermuseum in Brussel en het laatste exemplaar staat in Koksijde in reserve, met de mogelijkheid om eventueel de dienst te hervatten.

In de bijna 40 jaar reddings- en zoekmissies, de klok rond, hebben de Sea Kings sinds eind februari 58.000 vlieguren en 3.185 ‘scrambles’ op de teller, waarbij 1.712 personen werden opgehaald. De heli’s verzekerden ook regelmatig patiënten- en orgaantransporten naar ziekenhuizen.

Maar het einde van de mythische Sea King nadert. De toestellen verzekeren nog slechts een derde van de permanenties, de rest wordt opgeknapt door Caïman helikopters in navale versie (NFH) van de Luchtcomponent en slechts vijf piloten (of 2,5 bemanningen) zijn nog gekwalificeerd voor dit type helikopter. Eind 2018 worden de Sea Kings definitief teruggetrokken, na 42 jaar in dienst.

Dennis Castel; “Dat de Belgische Sea King van bijzonder dichtbij te zien zal zijn sluiten we zeker niet uit. We zijn in overleg of de helikopter veilig kan landen op onze helikopter parkeerplaats zodat bezoekers van het evenement foto’s en filmpjes kunnen maken.” Naast de Belgische Sea King helikopter zullen ook de collega’s uit Duitsland acte de présence geven.

[17.04.2018] Duitse Sea King helikopter naar Rescue Vlissingen

VLISSINGEN – In één dag de hulpverlening presenteren aan het publiek. Dat is waar de organisatie van Rescue Vlissingen achter de schermen al  ruim een jaar drukdoende mee is. De deelnemers van het grootste hulpverleningsevenement van Nederland stromen dan ook binnen en de voorbereidingen zijn in volle gang.

Dat het evenement al lang geen lokaal hulpverleningsevenement meer is, dat mag duidelijk zijn. Het netwerk van Rescue Vlissingen strijkt ver over de Nederlandse grenzen. Het is geen wonder dat ook de 11e editie op woensdag 15 augustus 2018, weer een groots- en internationaal  karakter zal hebben. Dit wordt onder andere bevestigt met de komst van de Duitse Marine. Zij zullen deelnemen met een Westland Sea King Mk. 41 helikopter van het Marinefliegergeschwader 5 (MFG 5) uit Nordholz. Deze spectaculaire deelnemer is al eens eerder te zien geweest op de editie in 2012 en trok daarbij bijzonder veel bekijks.  De Sea King helikopters van het MFG 5 worden al ruim 40 jaar ingezet voor diverse taken. Denk hierbij aan zoek- en reddingsacties op de Noord- en Oostzee, noodhulp bij rampenbestrijding en tactisch luchttransport bij zee- en landoperaties.

Dat dit type  helikopter een bijzondere deelnemer is van Rescue Vlissingen mogen we toch wel zeggen. Het toestel is ruim 22 meter lang, biedt ruimte aan maximaal 28 evacuees en/of soldaten, weegt 6500 kg en kan een topsnelheid bereiken van 136 knopen wat gelijk staat aan 252km/h.  Binnenkort worden de Sea Kings vervangen door de nieuwe NH-90 helikopter. Het is dus waarschijnlijk de laatste keer dat u dit unieke toestel tijdens Rescue Vlissingen in actie kunt zien! Kijk voor meer informatie op: www.rescuevlissingen.nl

[28.03.2017] Rescue Vlissingen in 2018 op woensdag 15 augustus

VLISSINGEN – Met het succes van ruim 80.000 bezoekers heeft de organisatie Rescue Vlissingen een fantastisch jubileum achter de rug. Met dit succes op zak en alle verhalen, foto’s, video’s en duizenden berichten op social media kan het niet uitblijven om hier een mooi vervolg aan te geven.

Het grootste hulpverleningsevenement van Nederland, Rescue Vlissingen, zal op woensdag 15 augustus 2018 gaan plaatsvinden, zo heeft het bestuur besloten. Afgelopen maandag tijdens de eerste vergadering van de taakgroepen is besloten om alles opnieuw in gang te gaan zetten voor de volgende editie.

Rescue voorzitter Bert Trommelen:
“Niet alleen het overweldigende succes van het afgelopen jaar, maar de meer dan duizend(!) vrijwilligers en ruim 160 deelnemers die het evenement tot een groot succes maken, is voor mij de reden om het publiek in 2018 wederom uit te nodigen op de boulevard van Vlissingen.
We willen graag laten zien wat hulpverleners betekenen voor onze maatschappij”.

Penningmeester Frans de Buijne:
“Rescue Vlissingen betekent voor onze gemeente ontzettend veel en trekt bezoekers van ver buiten onze provinciegrenzen. Of we onze bezoekersaantallen in 2018 gaan overtreffen weet ik niet maar dat we onze bezoekers wederom gaan verrassen in de editie van 2018 staat vast!”

De organisatie gaat de komende maanden hard aan het werk om de volgende editie op woensdag 15 augustus 2018 tot een groot succes te maken, én ervoor te zorgen dat de hulpverlening wederom een gezicht krijgt.