Je droombaan!

Tina Coppoolse, Ambulance verpleegkundige

Tijdens mijn HBO-v opleiding wist ik het al, ik ga later op de ambulance werken.
Na 14 jaar werken in het ziekenhuis als SEH verpleegkundige en als Verpleegkundig Specialist op de Eerste Hart Hulp heb ik de overstap gemaakt.

Het werken op de ambulance is een veelzijdige en uitdagende baan.
Je weet nooit wat de dag je gaat brengen. Zo kan het zomaar zo zijn dat je direct bij binnenkomst moet gaan rijden en de rest van je dienst niet meer op de post terug komt. Of je zit uren te wachten tot je pieper gaat.

het werk geeft je vrijheid je werkt heerlijk buiten, je kan gaan en staan waar je wilt.
Heb je niets te doen ga je een rondje rijden, gebied verkenning heet dat.
Ik ken geen andere baan die me deze vrijheid gaf.

Natuurlijk is niet alles rozengeur en maneschijn, wij komen vaak bij mensen op hun meest angstigste en verdrietigste moment in hun leven.
Bv bij iemand met een hartinfarct, een ernstig ongeval of bij iemand met een CVA. Aan ons om dit vreselijke moment iets te verzachten door goede zorg te verlenen en de patiënten en omstanders zo goed mogelijk proberen gerust te stellen.

Deze afwisseling in het werkt trekt mij juist enorm. Geen enkele melding is het zelfde je weet nooit wat je te wachten staat.

Daarnaast werk je nauw samen met andere hulpverlenende disciplines, wat het werk nog uitdagender maakt.

Zoals ik zei er zijn in dit werk verdrietige momenten maar zeker ook hele mooie. Dit maakt het werk zo mooi. Ik denk dat we het verschil kunnen maken.

Ik kan me in ieder geval geen leukere baan voorstellen dan het werk op de ambulance