Duitse Sea King helikopter naar Rescue Vlissingen

VLISSINGEN – In één dag de hulpverlening presenteren aan het publiek. Dat is waar de organisatie van Rescue Vlissingen achter de schermen al ruim een jaar drukdoende mee is. De deelnemers van het grootste hulpverleningsevenement van Nederland stromen dan ook binnen en de voorbereidingen zijn in volle gang.

Dat het evenement al lang geen lokaal hulpverleningsevenement meer is, dat mag duidelijk zijn. Het netwerk van Rescue Vlissingen strijkt ver over de Nederlandse grenzen. Het is geen wonder dat ook de 11e editie op woensdag 15 augustus 2018, weer een groots- en internationaal karakter zal hebben. Dit wordt onder andere bevestigt met de komst van de Duitse Marine. Zij zullen deelnemen met een Westland Sea King Mk. 41 helikopter van het Marinefliegergeschwader 5 (MFG 5) uit Nordholz. Deze spectaculaire deelnemer is al eens eerder te zien geweest op de editie in 2012 en trok daarbij bijzonder veel bekijks.

De Sea King helikopters van het MFG 5 worden al ruim 40 jaar ingezet voor diverse taken. Denk hierbij aan zoek- en reddingsacties op de Noord- en Oostzee, noodhulp bij rampenbestrijding en tactisch luchttransport bij zee- en landoperaties.

Dat dit type helikopter een bijzondere deelnemer is van Rescue Vlissingen mogen we toch wel zeggen. Het toestel is ruim 22 meter lang, biedt ruimte aan maximaal 28 evacuees en/of soldaten, weegt 6500 kg en kan een topsnelheid bereiken van 136 knopen wat gelijk staat aan 252km/h.

Binnenkort worden de Sea Kings vervangen door de nieuwe NH-90 helikopter. Het is dus waarschijnlijk de laatste keer dat je dit unieke toestel tijdens Rescue Vlissingen in actie kunt zien!

Foto: Ruben Oreel