We kunnen het niet alleen.

Erik de Kunder, Provectus Rescue Specialist:

“Bij een ongeval waar gewonden zijn komt het bij de hulpdiensten aan op samenwerking. Ieder op zijn eigen vakgebied en toch samen in het belang van het slachtoffer. En juist die samenwerking moet je oefenen.

In het echt komt de ambulancedienst om de gezondheid van het slachtoffer te verzorgen. Daar waar het kan zelfs al beter te maken op de plaats van het ongeval. Zij kunnen vaak niet de gewonde uit zijn auto krijgen. Wij van de brandweer worden geroepen om te helpen de gewonde uit zijn voertuig te halen. Door het ongeval kan zijn auto zwaar beschadigd zijn en wordt ons gevraagd om deze open te “knippen”.

Om een auto open te “knippen” hebben wij groot en zwaar gereedschap bij ons. Wij zijn er in getraind om met dat gereedschap snel ruimte te maken om het slachtoffer te helpen. Als eerste moeten we ruimte maken om de ambulanceverpleegkundige of de dokter van de traumahelikopter bij het slachtoffer te laten. Dat kan al door de deur uit de auto te “knippen”.

Als de verpleegkundige het slachtoffer heeft onderzocht dan komt hij met ons overleggen hoe we gezamenlijk het slachtoffer gaan bevrijden. Wij doen het “knip” werk en zij zorgen voor de gezondheid. Samen zorgen wij er voor dat het slachtoffer afgevoerd kan worden naar het ziekenhuis”.

Wij vinden het leuk om deze samenwerking aan u te demonstreren. Samen met vele hulpdiensten gaan wij op Rescue Vlissingen op woensdag 15 augustus 2018 een spetterende demonstratie verzorgen.
We bouwen een ongeval na en als je komt kijken dan vertellen we je precies wat er allemaal gedaan wordt om de gewonde te helpen. Zien we je dan???