Werkgroep vergadering 17 juni 2019

Datum: 17 juni 2019
Locatie: Brandweerkazerne Olympiaweg Vlissingen.

Aanwezig: Bert Trommelen, Dennis Castel, Michael Walhout, Henk de Bruijne, Charles Tournoij, Remco Willemse, Patric Meedendorp, Julia Istha, Peter Dellebeke.

 

Om 20:00 uur opent Bert de vergadering, en heet twee nieuwe gezichten van harte welkom.

Charles Tournoij, werkzaam bij Connexxion is via Frans en Dennis bij de Rescue gekomen en zal de afdeling logistiek gaan versterken.

Julia Istha, werkzaam als ambulance verpleegkundige van post Goes, is nieuw binnen de werkgroep Geel. Binnen deze werkgroep is nog een nieuw lid, Alex van Bakel, waardoor deze werkgroep met 5 leden nu goed gevuld is.

 

Mededelingen bestuur: Freek zal langzamerhand een stapje terug gaan doen, Ronald zal de taken van lucht van Freek gaan overnemen, met Freek op de achtergrond om zijn kennis en expertise over te dragen.

De evenementenvergunning voor 2020 is aangevraagd, hierin is ook gevraagd om de dag voor, en de dag na het evenement de Boulevard ter beschikking te hebben om op te bouwen en af te breken.

Er is nog geen contact geweest met de Stichting Strandexploitatie Walcheren, die het beheer tegenwoordig uitvoeren van het Badstrand.

De gemeente Vlissingen heeft toegezegd de subsidie te verdubbelen.

 

Communicatie: De kaartverkoop voor het concert van de Koninklijke Luchtmacht loopt nog niet heel storm, op het moment van schrijven zijn er 160 kaarten verkocht.

Er zit wat tegenslag in de website, vanwege een bug moet deze in zijn geheel herbouwd worden. Hiervoor zal de site, en hiermee ook het intranet, enkele dagen offline zijn. Qua uiterlijk zal er niets wijzigen aan de site.

Communicatie is ook gestart met de reportages.

Connexxion wil komende editie groot gaan inzetten, ook bijvoorbeeld met 1 tarief voor het gehele gezin. Charles gaat een verbinding met de NS proberen te maken om combitickets te regelen.

Logistiek: Het terrein voor de komende editie zal afwijken van de eerdere edities. Zo zal het blauwe vak verplaatst worden naar het strand en de glooiing.  Hierdoor ontstaat wat meer ruimte voor Rood. Op het smalle stuk, (ruwweg vanaf Stefano’s tot de Zeevaartschool) zullen de deelnemers maar aan 1 kant van de weg geplaatst worden om opstoppingen te voorkomen. Dit zijn voornamelijk de deelnemers in de categorie “overig”.  Wel moeten Blauw en Geel van dezelfde toegang naar de glooiing gebruik maken, maar dat komt wel goed. Aangezien het strand meer gebruikt gaat worden, door blauw dus, maar ook Defensie wil uit gaan breiden op het strand, zullen er extra trappen gecreëerd moeten worden.

De inschrijving gaat een maand voor het evenement definitief op slot, alleen voor heel bijzondere deelnemers kan er dan nog een uitzondering gemaakt worden. Dit moet ons de ruimte geven een goede planning te maken. Dennis kan deze vervolgend digitaal naar de deelnemers sturen, waardoor ze op een kaart exact kunnen zien waar zij zich kunnen op stellen.

Voor komende editie is een offerte voor toiletwagens gevraagd, omdat uit de enquête bleek dat de bezoekers de toiletvoorzieningen matig vonden.

Een verder rondje langs de werkgroepen bracht aan het licht dat de voor bereidingen zijn gestart om weer mooie deelnemers te werven voor 2020.

Niets verder aan de orde zijnde sluit de voorzitter vervolgend de vergadering.

Hier kunnen bestanden worden gedeeld tussen de bestuursleden

Zomerconcert 2019

Rescue Vlissingen in samenwerking met het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht

Het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht geeft jaarlijks vele relatieconcerten. Dit zijn concerten die de Koninklijke Luchtmacht in regio’s rondom vliegbases aanbiedt. Commandanten van de vliegbases willen daarmee voor een goede band zorgen met omwonenden.
Rescue Vlissingen en de Luchtmacht hebben al jaren een goede band en zo is een concert in Zeeland al snel in samenwerking gerealiseerd.
Op vrijdag 5 juli 2019 zal het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht in samenwerking met Rescue Vlissingen een groots concert organiseren in De Lasloods te Vlissingen.
Wil je daarbij zijn? Boek dan snel je tickets, want op is op!

Praktische informatie

Datum: 05 juli 2019
Aanvang concert: 20:00 uur
Einde concert: 22:00 uur
Locatie: Lasloods Vlissingen
Adres: Tweede Binnenhavenweg 8, Vlissingen
Ticketprijs: € 5,00 p.p. incl. kopje koffie of thee

Locatie

De Lasloods dateert uit 1956 en is een stoere, maritieme locatie voor bedrijfsfeesten, beurzen en andere evenementen.
De Lasloods is gebouwd als onderdeel van het Rijn Schelde Montage Bedrijf. Het verkeerde in matige staat toen de laatste industriële gebruiker het pand een jaar of tien geleden verliet.

Na een grondige renovatie is het pand aan een nieuw leven begonnen als evenementenlocatie. De loods telt 1.600 vierkante meter, staat er superstrak bij en beschikt nu over onder meer vloerverwarming.

Het is een uniek pand op een unieke plek, aan drie zijdes omspoeld door water en zicht op de vissershaven van Vlissingen. De Lasloods ligt op loopafstand van het NS station, het voetfietsveer en heeft een bushalte voor de deur en kent ruime parkeergelegenheid.

Het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht

Het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht is een van de 3 militaire harmonieorkesten van de Nederlandse krijgsmacht. De musici verzorgen de muziek bij militaire ceremonies en staatsaangelegenheden.

Kenmerken
De muzikanten van het Orkest spelen vooral popmuziek, jazz en filmmuziek. Regelmatig met gastartiesten. Het orkest beschikt over een vaste bezetting met gitaar, toetsen, basgitaar/contrabas en drums.
Op de binnen- en buitenpodia bereikt het orkest duizenden muziekliefhebbers. Zij maken op een positieve manier kennis met een professionele luchtmachtorganisatie.

Relatieconcerten
Het orkest geeft jaarlijks vele relatieconcerten. Dit zijn concerten die de Koninklijke Luchtmacht in regio’s rondom vliegbases aanbiedt. Zo versterkt iedere vliegbasis zijn relatie met zijn omgeving.

Veelgestelde vragen

Via onze eigen website rescuevlissingen.nl/concert kan je de tickets kopen. Daarnaast hebben we een samenwerking met de Inspiratiepunten van het VVV Zeeland. Daar kan je voor dezelfde prijs in de winkel de tickets kopen. Let op! Dit gaat uitsluitend over de VVV Zeeland Inspiratiepunten Vlissingen, Zoutelande en Domburg. De tickets zijn daar te koop vanaf 1 mei 2019. Wil je zeker zijn van een ticket adviseren we direct online je aankoop te doen. 
De inloop van het concert start ca. rond 19:45 uur. Het concert begint om 20:00 uur.
We organiseren het concert in de nieuwe evenementenlocatie De Lasloods in Vlissingen. Je kan als navigatieadres Tweede Binnenhavenweg 8 te Vlissingen aanhouden.
Ja, er is voldoende gratis parkeerplak direct bij de locatie. Je hoeft dus niet ver te lopen.
Ja, de locatie Lasloods te Vlissingen is dichtbij het NS Station. Het is ongeveer 10 minuten lopen. Daarnaast stopt er een bus vlakvoor de locatie. Check de website 9292ov.nl voor meer informatie. Ook kan je met de de voetfietsveer vanuit Breskens komen.
Via onze ticketpartner Billetto heb je tijdens het bestellen van de tickets een account aangemaakt. Hier kan je opnieuw inloggen en en het ticket uitprinten. Klik hier om naar de website van Billetto te gaan.
Nee helaas niet. Het is voor ons administratief niet haalbaar om dit voor elkaar te krijgen.
Ja, alleen op vertoon van je ticket krijg je toegang tot de Lasloods. Je mag het ticket uitprinten of vertonen in de Billetto app op je telefoon. Let op dat de Billetto app alleen beschikbaar is voor iOS apparaten.
Vervelend dat u uw ticket bent verloren. Uiteraard hebben we alles in ons systeem staan. U kunt contact opnemen via tickets@rescuevlissingen.nl om uw ticket op te vragen. Doet u dit o.v.v. uw e-mailadres en naam.

Lunchpakket

Vanuit goed gastheerschap bieden we al onze deelnemers graag een gratis lunchpakket aan. De hoeveelheid lunchpakketten berekenen we n.a.v. het aantal ingeschreven deelnemers.

Omdat de lekkere trek per persoon verschilt beschrijven we hieronder waaruit de lunch bestaat. Zo weet je of je nog een extra appel moet meenemen.

Rescue Vlissingen Lunchpakket

1x ….

Kleding

Iedere editie weer ontvangen al onze deelnemers een gratis t-shirt als blijk van dank. De hoeveelheid t-shirts per deelnemer is tijdens de inschrijving bepaald.

Klopt er iets niet aan de hoeveelheid deelnemers dient dit vroegtijdig te worden aangegeven.

Aanrijroutes

Om logistiek alles in goede banen te leiden is het belangrijk dat alle deelnemers de juiste aanrijroutes gebruiken. Zodra de locatie bekend is wordt het ook duidelijk welke aanrijroute je moet gebruiken om snel op de juiste plek te komen. Zodra dat bekend is zal deze informatie op deze pagina te vinden zijn.

Deelnemers locatie

We vinden het belangrijk dat al onze deelnemers ruim van te voren weten waar ze komen te staan. Zodra dit bekend is zal deze informatie op deze pagina te vinden zijn en brengen wij alle deelnemers per e-mail op de hoogte van deze informatie.

Kick-off vergadering 18-03-2019

Datum: 18 maart 2019
Locatie: Brandweerkazerne Olympiaweg Vlissingen.

Aanwezig: Bert Trommelen, Frans de Bruijne, Dennis Castel, Michael Walhout, Patric Meedendorp, Mireille Cevaal, Jeroen de Smit, Freek van Buul, Ger Sperling, Anton Alfons, Peter Dellebeke

 

Om 20:00 opent de voorzitter de vergadering en heet iedereen welkom bij de kick-off vergadering voor de 2020 editie van Rescue Vlissingen.  Een speciaal woord van welkom voor twee nieuwe gezichten, die zich dan ook voorstellen.

Simonse Scheurs, is na een aantal jaren als vrijwilliger bij de Brandweer nu fulltime in dienst bij de Veiligheidsregio op de afdeling vakbekwaamheid. Zij heeft als deelnemer een aantal edities mee gedaan aan de Rescue namens Brandveilig Leven en gaat de werkgroep Rood aanvullen.

Henk de Bruijne is een rasechte Vlissinger waarvoor de Rescue een begrip is. Heeft in het verleden ruim 40 jaar gewerkt bij de Thermphos en is nu betrokken bij de sanering van het bedrijf. Henk zal de werkgroep Logistiek gaan bijstaan.

 

Bert geeft tevens aan dat Ronald heeft aangegeven dat  het secretarisschap niet te combineren valt met zijn werkzaamheden bij de Marine. Wel zal hij aanblijven als bestuurslid en bij de werkgroep Groen, met ondersteuning aan Lucht.  Er is nog niet besloten of er nog iemand wordt aangetrokken voor het secretariaat.

 

Tevens is Bert benaderd door de kapel van de Koninklijke Luchtmacht, zij zouden graag wat willen doen rondom Rescue. Omdat de eerstvolgende editie pas over ruim een jaar is, is het idee gekomen om dit jaar al een concert te geven. Hiermee houden we de verbinding met onze bezoekers en sponsoren. Omdat Rescue Vlissingen een gratis evenement is, willen we ook hiervan de toegang laagdrempelig houden met een beperkte prijs voor een entree kaartje. Na gesprekken met o.a. Cine City en de Lasloods is de laatste gekozen als locatie voor dit bijzondere concert. Deze locatie wordt ook nog eens belangeloos ter beschikking gesteld. Het concert is vastgelegd op 5 juli om 20.00 uur. In principe wordt alles geregeld, maar mogelijk doen we nog een beroep op een paar vrijwilligers v ter voorbereiding op de dag zelf.

 

De vergaderdata zijn ondertussen bekend, dit jaar zullen we tweemaandelijks bij elkaar komen, en is 2020 maandelijks, de data zijn: 17 juni, 2 september, 18 november, 27 januari, 24 februari, 23 maart, 20 april, 25 mei, 22 juni, 13 juli (laatste overleg), 27 juli (veiligheidsoverleg) en 7 september de evaluatie.

 

Frans geeft aan dat het voornemen bij komende editie is om wederom een deal te maken met het rondvaartbedrijf Denick om een rondvaart aan te bieden. Tevens zal Don Giovanni weer de locatie zijn voor het VIP gedeelte.

 

Vanuit de werkgroepen is op dit moment het volgende te melden:

 

Communicatie:  Zijn momenteel bezig met het realiseren van de trailer, Dennis heeft een ruwe versie laten zien die er al erg goed uit ziet.

Verder komen er richting het evenement om de week minireportages van diverse hulpverleners. Deze duren tussen de 3 a 5 minuten en zullen gaan over hulpverleners die vertellen over hun werk. Aan de werkgroepen wordt medewerking gevraagd voor het invullen van deze reportages.

De andere week zal eer een soort van Q&A zijn vanuit de verschillende werkgroepen, waarbij ook kleine prijsjes te winnen zijn, ook hiervoor wil communicatie graag input vanuit de werkgroepen. En mochten er nog Rescue gerelateerde prijzen beschikbaar zijn, dan graag.

 

Nautisch: zowel het LTOZ (Landelijk Team Onderwaterzoekingen) als de Kustwacht zijn eindelijk tot inkeer gekomen dat ze komende editie een bijdrage willen leveren aan de Rescue.

 

Blauw: Hebben al 4 inschrijvingen, 4 hobbymatig en de P.I. Middelburg.

 

Geel: Daar staat de teller ondertussen op 12 aanmeldingen, waaronder DGOTC (medische opleiding Defensie) zij zijn in het verleden aanwezig geweest met de Boxer.

Tevens geeft Jeroen dat de Veldnorm Evenementen is geïmplementeerd. Deze geeft eisen en richtlijnen waaraan de medische evenementenorganisatie (Bij ons Eventsafe) aan moet voldoen. Het is maar de vraag of onze partner hieraan kan voldoen, aangezien het een behoorlijke verzwaring van de eisen is. Bert gaat na zijn vakantie de vergunning bij de gemeente aanvragen, daaruit zal moeten blijken welke eisen er gesteld worden en of Eventsafe daaraan kan voldoen.

 

Lucht: Wout (ADD) heeft aangegeven eventueel de volgende editie weer beschikbaar te willen zijn voor de Rescue. Vanuit het bestuur wordt eerst gekeken of we Ed de Bruin aan ons evenement kunnen verbinden als ADD. Ed is hoofd bureau airdisplay en directeur van het vliegveld Texel. Hij stopt bij de luchtmacht en heeft vandaaruit geen belemmeringen meer.

Freek wil in de eerste week van september de uitnodigingen de deur uit gaan doen.

Freek  geeft ook aan dat er voor de (eventuele) komst van de NH90 een probleem is, het heliveld aan de Kenau Hasselaarstraat is hiervoor te klein. Jeroen geeft als optie de glooiing voorbij de Gevangentoren aan, deze is breed genoeg en heeft een vrije aanvliegroute vanaf de zeezijde. Als we hier de grote kisten kunnen parkeren, kunnen de kleinere gewoon gebruik maken van heliveld. Met deze optie gaan we serieus aan de slag. De beste optie zou zijn om de NH90 vanaf een marineschip in te zetten. Hiervoor wordt een verzoek in gediend bij de Nederlandse en Belgische marine.

Ook wil Jeroen graag weer in overleg met de RUD betreffende een helilanding van de Traumaheli op de Glooiing bij de multidisciplinaire demonstratie, i.p.v. het strand. Hierover is de laatste editie discussie geweest met de RUD, terwijl Jeroen ervan overtuigd is dat een landing op de glooiing volgens de wetgeving gewoon mogelijk is.

Zoals vooraf aangekondigd stond de rest van de vergadering voornamelijk in het teken van de indeling van het evenemententerrein.

Bij afgelopen editie ontstonden behoorlijke, en ongewenste opstoppingen op een aantal locaties. Zo stonden in het rode vak een aantal wagens ter hoogte van Brittania te dicht op elkaar, en stond daarnaast een eetkraam, wat leidde tot behoorlijke opstoppingen.

Ook bij de CP liep de boel vast.

Dit moeten we de komende editie voorkomen.

Door het bestuur is recent een bezoek gebracht aan Scalda aan de Boulevard. (Zeevaartschool) Zij waren enthousiast over de Rescue en willen graag bijdragen aan het evenement. Hierdoor hebben wij dus de beschikking tijdens de Rescue over delen van dit gebouw. De CP zal dus verplaatst worden naar dit gebouw. In de aula is plaats voor de organisatie, en zullen de lunchpakketten uitgegeven worden. In de glazen uitbouw bovenin hebben Lucht en Nautisch een beter en totaaloverzicht over het water en demo area en het heliveld.

Tevens is besproken de gehele glooiing te gaan gebruiken, dus ruwweg vanaf de Naald tot aan Pier7.

Blauw zal verhuizen naar de glooiing en strand, ruwweg ter hoogte van waar afgelopen editie de CP stond. Dit geeft ook de mogelijkheid de paarden mee te nemen in een demo.

Doordat Blauw dus doorschuift en de CP verplaats word, komt er meer ruimte om Rood te spreiden en de doorloop op het smalste deel te verbeteren.

Voorstel is om de uiterste inschrijfdatum ongeveer 4 weken voor het evenement  (15 juni) te plaatsen, latere inschrijving is dan pech, alleen bij hele speciale gevallen kan er een uitzondering gemaakt worden. Door de inschrijving eerder te stoppen creëren we tijd om een goede indeling te maken en deze op tijd en duidelijk te communiceren naar de deelnemers, zodat deze al op voorhand exact weten waar ze komen te staan. Dit moet de druk op voornamelijk de dag zelf verlichten.

 

Elektra en toiletvoorzieningen willen we gehele uit handen geven aan een partij die dit voor ons zal uitvoeren, ook dit zal lucht moeten geven aan Logistiek.

 

Bovenstaande voorstellen zullen in het volgende overleg besproken worden, waarna we dit definitief zullen maken.

Niets verder meer aan de orde komende, dankt de voorzitter de aanwezigen voor de bijdrage en sluit de vergadering.

Kickoff vergadering Rescue Vlissingen 2020

Beste allemaal,

Bij deze wil ik jullie uitnodigen voor de kickoff vergadering voor Rescue Vlissingen 2020. Deze vindt plaats op maandag 18 maart.

Aanvang: 20:00 uur
Locatie: Brandweerkazerne Olympiaweg, Vlissingen

Samen gaan we weer toewerken naar een fantastische editie in de zomer van 2020.

De vergaderagenda en vergaderdata volgen t.z.t. We hopen jullie weer allemaal te zien!
Ben je verhinderd? Laat het dan even weten.

Groet,
namens het bestuur,

Ronald

Banenmarkt

Info banenmarkt

Vrijwilligerswerk
Zeeland
Posted 6 Monaten ago

Voorbeeldtekst

Read MoreNoYes

NoOwn standStand by organization (size length 4 m x width 1 m)

NoProfitNon-profit

Explanation of registration form

 

General, enter the details of:
The participating organization the number of participants is meant for the facilities you receive on behalf of Rescue

 

Contact:
Details of the person who can be contacted by Rescue before and during the event

 

Contact Marketing and communication:
Rescue considers collaboration to be important.
We are happy to provide free (online) promotion material, that is why we like to contact the person who is responsible for marketing, communication and social media within your organization

 

Participation data:
Fill in all details as detailed as possible the more detailed the better we can process your registration please make a clear choice between profit and non-profit, if you have any doubts please contact us.NoYes

NoOwn standStand by organization (size length 4 m x width 1 m)

NoProfitNon-profit

Explanation of registration form

 

General, enter the details of:
The participating organization the number of participants is meant for the facilities you receive on behalf of Rescue

 

Contact:
Details of the person who can be contacted by Rescue before and during the event

 

Contact Marketing and communication:
Rescue considers collaboration to be important.
We are happy to provide free (online) promotion material, that is why we like to contact the person who is responsible for marketing, communication and social media within your organization

 

Participation data:
Fill in all details as detailed as possible the more detailed the better we can process your registration please make a clear choice between profit and non-profit, if you have any doubts please contact us.NoYes

NoOwn standStand by organization (size length 4 m x width 1 m)

NoProfitNon-profit

Explanation of registration form

 

General, enter the details of:
The participating organization the number of participants is meant for the facilities you receive on behalf of Rescue

 

Contact:
Details of the person who can be contacted by Rescue before and during the event

 

Contact Marketing and communication:
Rescue considers collaboration to be important.
We are happy to provide free (online) promotion material, that is why we like to contact the person who is responsible for marketing, communication and social media within your organization

 

Participation data:
Fill in all details as detailed as possible the more detailed the better we can process your registration please make a clear choice between profit and non-profit, if you have any doubts please contact us.NoYes

NoOwn standStand by organization (size length 4 m x width 1 m)

NoProfitNon-profit

Explanation of registration form

 

General, enter the details of:
The participating organization the number of participants is meant for the facilities you receive on behalf of Rescue

 

Contact:
Details of the person who can be contacted by Rescue before and during the event

 

Contact Marketing and communication:
Rescue considers collaboration to be important.
We are happy to provide free (online) promotion material, that is why we like to contact the person who is responsible for marketing, communication and social media within your organization

 

Participation data:
Fill in all details as detailed as possible the more detailed the better we can process your registration please make a clear choice between profit and non-profit, if you have any doubts please contact us.NoYes

NoOwn standStand by organization (size length 4 m x width 1 m)

NoProfitNon-profit

Explanation of registration form

 

General, enter the details of:
The participating organization the number of participants is meant for the facilities you receive on behalf of Rescue

 

Contact:
Details of the person who can be contacted by Rescue before and during the event

 

Contact Marketing and communication:
Rescue considers collaboration to be important.
We are happy to provide free (online) promotion material, that is why we like to contact the person who is responsible for marketing, communication and social media within your organization

 

Participation data:
Fill in all details as detailed as possible the more detailed the better we can process your registration please make a clear choice between profit and non-profit, if you have any doubts please contact us.NoYes

NoOwn standStand by organization (size length 4 m x width 1 m)

NoProfitNon-profit

Explanation of registration form

 

General, enter the details of:
The participating organization the number of participants is meant for the facilities you receive on behalf of Rescue

 

Contact:
Details of the person who can be contacted by Rescue before and during the event

 

Contact Marketing and communication:
Rescue considers collaboration to be important.
We are happy to provide free (online) promotion material, that is why we like to contact the person who is responsible for marketing, communication and social media within your organization

 

Participation data:
Fill in all details as detailed as possible the more detailed the better we can process your registration please make a clear choice between profit and non-profit, if you have any doubts please contact us.NeeJa

NeeEigen standStand via organisatie (afm. lengte 4 m x breedte 1 m)

NeeProfitNon-profit

Uitleg inschrijfformulier

 

Algemeen

Vul hier de gegevens in van de organisatie waarmee u wil deelnemen.

Het aantal deelnemers is noodzakelijk voor de faciliteiten die u ontvangt namens onze organisatie.

 

Gegevens contactpersoon

Vul hier de gegevens van de contactpersoon binnen uw organisatie die het aanspreekpunt is voor ons tijdens het voortraject en het evenement zelf.

 

Gegevens contactpersoon Marketing & Communicatie

We vinden het belangrijk om samen aan promotie te werken. Graag verstrekken we gratis (online) promotiemateriaal. We vinden het daarom belangrijk om in contact te staan met de marketing & communicatie medewerker binnen uw organisatie. Bij voorkeur de gene die gaat over social media.

 

Gegevens deelname

Vul hier alle gegevens zo gedetailleerd mogelijk in. Hoe meer informatie we ontvangen hoe beter dit werkt om uw inschrijving te verwerken. Maakt u een heldere keuze tussen profit of non-profit. Indien u twijfelt mag u altijd contact met ons opnemen.

Danke

Vielen Dank für das Ausfüllen des Anmeldeformulars. Wir haben gerade eine Kopie des Formulars an Ihre E-Mail-Adresse gesendet.

Dies ist eine vorläufige Registrierung. Wenn Ihre Registrierung definitiv ist, erhalten Sie von uns eine E-Mail zur Bestätigung.

Wenn Sie Fragen und / oder Ergänzungen haben, können Sie sich jederzeit an uns wenden.

Thank you

Thank you for filling in the registration form. We have just sent a copy of the form to your e-mail address.

This is a provisional registration. If your registration is definite, you will receive an email from us for confirmation.

If you have any questions and / or additions please contact us.

Bedankt voor het invullen van het inschrijfformulier. Wij hebben u zojuist een kopie van het formulier naar uw e-mailadres verzonden.

Het betreft een voorlopige inschrijving. Als uw aanmelding definitief is ontvang u van ons hierover een email ter bevestiging.

Mocht u nog vragen en/of aanvullingen hebben, dan mag u altijd contact met ons opnemen.NeinJa

NeinEigener StandPosition über Organisation (Größe 4 m x Breite 1 m)

NeinProfitNon-profit

Erklärung des Anmeldeformulars

Allgemein
Geben Sie die Details ein die teilnehmende Organisation.
Die Anzahl der Teilnehmer ist für die Einrichtungen die Sie im Auftrag von Rescue erhalten bestimmt.

 

Kontaktperson
Angaben zu der Person, die vor und während der Veranstaltung von Rescue kontaktiert werden kann.

 

Kontakt Marketing und Kommunikation:
Rescue hält Zusammenarbeit für wichtig.
Wir stellen Ihnen gerne (online) Werbematerial zur Verfügung.
Deshalb kontaktieren wir gerne die für das Marketing verantwortliche Person.

 

Teilnehmerdaten:
Füllen Sie alle Details so detailliert wie möglich aus
Je detaillierter, desto besser können wir Ihre Anmeldung bearbeiten.

Bitte treffen Sie eine klare Entscheidung zwischen Profit und Non-Profit.
Wenn Sie Zweifel haben, wenden Sie sich bitte an uns.

This is the WPForms preview page. All your form previews will be handled on this page.

The page is set to private, so it is not publicly accessible. Please do not delete this page 🙂 .

Hart voor Hulpverlenig

En zo is het, Rescue Vlissingen heeft Hart voor Hulpverlening en dat willen we graag met al onze deelnemers uitdragen.
Rescue Vlissingen vindt hulpverlening erg belangrijk, in al haar facetten.
Tijdens ons evenement brengen we dit dan ook op spectaculaire wijze in beeld.

Op deze pagina zal er in de aanloop naar het evenement op dinsdag 28 juli 2020 diverse mini documentaires te zien zijn. Deze zullen gaan over wie de mensen achter de hulpverlening zijn, wat ze doen en hoe jij een steentje kan bijdragen.

Volg ons op social media of schrijf je in voor de gratis online nieuwsbrief!

Pers account aanvragen

Tijdens het evenement van Rescue Vlissingen is er iedere editie weer veel media aandacht.
We waarderen dit bijzonder maar willen dit in goede banen leiden.

Met een Pers account heeft u toegang tot het Pers Intranet en daarmee de beschikking over divers beeldmateriaal, logo’s en kunt u een Pers pas aanvragen om tijdens het evenement bij diverse demonstraties achter de bezoekers hekken te komen.
Let op! Uw aanvraag zal altijd eerst beoordeeld worden.

Mijn gegevens

Organisatie: 

Voornaam:                   Achternaam:

Intranet

Downloads

Organisatie

Gegevens van organisatie

Promotie materiaal

Op dit moment is er nog geen promotie materiaal beschikbaar.

[11.10.18] Test link 1

[11.10.18] Test link 2

[11.10.18] Test link 3

Intranet

Perspas aanvraag

Tijdens Rescue Vlissingen hebben we iedere keer weer veel demonstraties te land, ter zee en in de lucht. We vinden het leuk wanneer u dit goed in beeld wil brengen. Wanneer u in het bezit ben van een Perspas kunt u, altijd in overleg, dichtbij demonstraties komen of mogelijk kunnen we u mee laten varen met de persboot om zo dichtbij demonstraties op het water te komen.

Heeft u vragen over de Perspas neem dan contact op met onze woordvoerder.

Woordvoerder

We staan u graag te woord over ons evenement.
Om dit in goede banen te leiden doet Rescue Vlissingen dit via onze woordvoerder.

Vanzelfsprekend wordt het evenement gedragen en georganiseerd door mensen die werkzaam zijn in de hulpverlening. We proberen om die reden dan ook zo vaak als mogelijk mensen uit het vak het woord te laten doen. Onze woordvoerder kan u makkelijk in contact brengen met diverse partijen voor een interview of reportage.

Heeft u een vraag neem dan altijd eerst even contact met ons op.

Dennis Castel

Communicatie Pers&Media

E-mail: pers@rescuevlissingen.nl
Tel: +31 6 16 332 661

FASE

Het Zelfstandig Uitname Team is een team dat door verschillende ziekenhuizen in Nederland wordt ingezet ten behoeve van orgaandonaties. Nederland is hiervoor verdeeld in 2 regio’s te weten regio Oost en West. In regio West zijn 2 ZUT-teams die elk 26 weken dienst hebben voor orgaandonatie-procedures, deze teams komen uit het Erasmus Medisch Centrum Rotterdan en het Leids Universitair Medisch Centrum. In Oost-Nederland worden de diensten verdeeld onder 3 teams; Het ZUT van het Universitair Medisch Centrum Groningen heeft 20 weken dienst, de teams uit Nijmegen (UMC St. Radboud) en Maastricht (Academisch Ziekenhuis Maastricht) doen elk 16 weken dienst.

 

Orgaandonatie-procedures worden in Nederland gecoördineerd door de Nederlandse Transplantatie Stichting. Als er een mogelijke donor ligt op een Intensive Care in 1 van de ziekenhuizen in Nederland worden via donorfunctionarissen en transplantatiecoördinatoren van de donorziekenhuizen de ZUT-teams ingezet om organen uit te nemen.

 

Donorprocedures worden volgens de wet op orgaandonatie alleen uitgevoerd op hersendode patiënten of reeds overleden patiënten. Tijdens de procedure reageert het menselijk lichaam, ondanks dat het brein reeds is overleden, nog steeds door het maken van stresshormonen welke slecht zijn voor de transplanteren organen. Om deze reden wordt tijdens de procedure net als tijdens een operatie narcose gegeven om deze “stress” weg te nemen. Naast 2 chirurgen, 2 Operatieassistenten zitten er in het ZUT dus ook een Anesthesist en Anesthesieverpleegkundige.

 

FASE verzorgt de anesthesiologische ondersteuning voor het ZUT van het UMC Groningen.

Koninklijke Landmacht / Defensie Brandweer ISK

Defensie-Brandweer ISK
ISK staat voor infanterie schietkamp in Harskamp.
Het ISK moet beschikken over een “Defensie”brandweer. Brand op het schietterrein veelal Bos en Heide moet kunnen worden bestreden enerzijds teneinde het schieten minimaal te verstoren, anderzijds ter bescherming van natuurwaarden en de omliggende dorpen en campings…
Het schietterein met 40 schietbanen ligt op de Veluwe.. Tussen Radio Kootwijk, Hoenderloo, Otterlo en Harskamp in..
Wij hebben 30 man verdeeld over 3 sectie’s dus 10 man per sectie.Een commandant en een plv commandant.
1 sectie draait 1 week brandweerdienst.
De overige 2 secties doen onderhoud van het schietterrein en schietbanen..
Jaarlijks bestrijden wij gemiddeld 200 branden..
Verder kunnen we opgeroepen worden bij grote calamiteiten als de regionale brandweer extra hulp nodig heeft…
Enkele voorbeelden zijn: De zeer grote natuurbranden Radio Kootwijk en op de Hoge Veluwe…
En ondersteuning in Moerdijk (Chemie-Pack) als chemiepakdrager…NeeJa

NeeEigen standStand via organisatie (afm. lengte 4 m x breedte 1 m)

NeeProfitNon-profit

[recaptcha]

Uitleg inschrijfformulier

 

Algemeen

Vul hier de gegevens in van de organisatie waarmee u wil deelnemen.
Het aantal deelnemers is noodzakelijk voor de faciliteiten die u ontvangt namens onze organisatie.

 

Gegevens contactpersoon

Vul hier de gegevens van de contactpersoon binnen uw organisatie die het aanspreekpunt is voor ons tijdens het voortraject en het evenement zelf.

 

Gegevens contactpersoon Marketing & Communicatie

We vinden het belangrijk om samen aan promotie te werken. Graag verstrekken we gratis (online) promotiemateriaal. We vinden het daarom belangrijk om in contact te staan met de marketing & communicatie medewerker binnen uw organisatie. Bij voorkeur de gene die gaat over social media.

 

Gegevens deelname

Vul hier alle gegevens zo gedetailleerd mogelijk in. Hoe meer informatie we ontvangen hoe beter dit werkt om uw inschrijving te verwerken. Maakt u een heldere keuze tussen profit of non-profit. Indien u twijfelt mag u altijd contact met ons opnemen.NeeJa

NeeEigen standStand via organisatie (afm. lengte 4 m x breedte 1 m)

NeeProfitNon-profit

[recaptcha]

Explanation registration form

General

Enter the details of the organization with which you want to participate.
The number of participants is necessary for the facilities you receive on behalf of our organization.

Contact information

Fill in the details of the contact person within your organization who is the point of contact
for us during the preliminary stage and the event itself.

Data contact person Marketing & Communication

We think it’s important to work together on promotion.
We would like to provide free (online) promotional material.
We therefore find it important to be in contact with the marketing & communication
employee within your organization. Preferably the one that is about social media.

Data participation

Enter all details as detailed as possible. The more information we receive,
the better this will work to process your registration.
You make a clear choice between profit or non-profit. If in doubt, you can always contact us.

Duitse Sea King MK41

De Duitse Marine komt met één van haar 22 meter lange, en ruim 6 ton wegende Sea King MK. 41 helikopters naar Rescue Vlissingen! De laatste keer dat wij deze unieke deelnemer mochten verwelkomen was tijdens de editie in 2012.

Taken

De helikopters hebben een verscheidenheid aan taken. De hoofdtaak is Search & Rescue (reddingsoperaties) boven de Noordzee en Oostzee en in de deelstaat SchleswigHolstein. Andere taken zijn:

 • Luchttransport van materieel- en personeel
 • Inzet bij rampen- en noodsituaties
 • Tactisch luchttransport bij zee- en landoperaties
 • Deelname aan evacuatieoperaties
 • Beveiligings- en verkenningsoperaties
 • Bijdrage aan zeeoperaties

Al ruim 40 jaar inzet!

De eerste “Sea Kings” werden in 1975 gestationeerd bij het Marinefliegergeschwader 5 (MFG-5) in Kiel-Holtenau. Een aantal jaren geleden is besloten deze basis te sluiten en de Sea Kings samen met de andere marine helikopters te stationeren in Nordholz. Verder wordt er veelvuldig gebruik gemaakt van vliegvelden in Helgoland, Borkum en Warnemünde. Op dit moment is er, vanwege de gunstige geografische ligging, 24/7 een Sea King gestationeerd op Helgoland. Dit zorgt voor een betere dekking.

Technische gegevens “Sea King” Mk. 41

 • Afmetingen: 22,1 m lang x 4,9 m breed x 5,1 m hoog
 • Snelheid: 136 kn (252 km/h)
 • Crew: 3-4 personen
 • Bewapening: 12,7 mm machinegeweer
 • startgewicht: 9300 kg (SAR uitvoering: 6500 kg)

Rond 2021 zal de “Sea King” na meer dan 40 jaar inzet worden vervangen door de NH-90 “Sea Lion” helikopter. Het zal waarschijnlijk de laatste keer zijn dat u dit bijzondere toestel tijdens Rescue Vlissingen in actie kunt zien!

 

KNRM reddingstation Breskens

De KNRM is al sinds 1824 een onafhankelijke professionele reddingorganisatie. Jaarlijks redden 1.300 professioneel opgeleide vrijwilligers meer dan 3.000 mensen op zee en het ruime binnenwater. Dankzij de meer dan 90.000 donateurs kan de KNRM kosteloos hulp bieden. De KNRM is een goed doel, zonder overheidssubsidie.

De vrijwilligers staan 24 uur per dag klaar om onder alle weersomstandigheden uit te rukken.
Vanuit 45 reddingstation met 75 reddingboten.

De KNRM is een stichting, gevestigd in de gemeente Velsen. De stichting heeft een Raad van Toezicht, bestaande uit een door de Raad van Toezicht vast te stellen aantal personen met een minimum van vijf en een statutair directeur. De dagelijkse leiding berust bij de Directie en het managementteam.

Missie:
Mensen redden en helpen. Snel, professioneel en kosteloos.

Visie:
De KNRM is de erkende hulpverlener op alle wateren en in het werkgebied van de Nederlandse Kustwacht. Redden en helpen op het water kent een professionele voorbereiding. De uitvoering sluit aan op de hulpverleningsketen op het land. Kwaliteit van mensen en materieel is van hoog niveau.

Doelstelling en realisatie
De stichting heeft ten doel het kosteloos (doen) verlenen van hulp en bijstand aan hen die voor de Nederlandse kust – daaronder mede begrepen het IJsselmeer, het Markermeer, de Randmeren, de Waddenzee, het Lauwersmeer, de Zeeuwse en Zuid- Hollandse stromen en al zulke overige gebieden als onder voorafgaande goedkeuring van de raad van toezicht door de directie te bepalen – in gevaar verkeren of in gevaar dreigen te geraken, het in stand houden van een radio medische dienst, het verzorgen van strandveiligheid in de ruimste zin van het woord, het inhoud geven aan en verstrekken van preventieve maatregelen ter voorkoming van incidenten op en aan het water, zomede al hetgeen met het vorenstaande verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn.

Het beleid op het gebied van de operationele inzetbaarheid van personeel, materieel, en financiën is gestoeld op drie uitgangspunten:

 • Redden is kosteloos voor de hulpvrager.
 • Redders zijn professionele vrijwilligers.
 • Redders aan de wal dragen vrijwillig financieel bij.

De praktische uitwerking van de doelstelling – mensen redden – is de kerntaak van de KNRM, maar binnen de organisatie van de Redding Maatschappij gebeurt meer dan alleen het beantwoorden van noodsignalen. Om hulp te kunnen garanderen moeten mensen en middelen beschikbaar zijn. De hele organisatie is gericht op de kwalitatieve en kwantitatieve invulling van die beschikbaarheid.

Cruciaal is vertrouwen:

 • Vertrouwen van de hulpvrager dat de KNRM er altijd is, 24/7 onder alle weersomstandigheden.
 • Vertrouwen van onze vrijwilligers dat de KNRM hen de beste spullen en opleidingen geeft die beschikbaar zijn: Veilig uit en thuis!
 • Vertrouwen van de Redders aan de wal dat de KNRM hun geld met zuinigheid en vlijt uitgeeft aan de goede dingen.

Organisatie Stichting Rescue Vlissingen

Rescue Vlissingen wordt georganiseerd door een groep vrijwilligers die allemaal vanuit hun hobby of werk iets te maken hebben met hulpverlening, in de breedste zin van het woord.
In de loop der jaren is het evenement uitgegroeid tot een groot internationaal reddingsevenement.
Om de continuïteit van het evenement te waarborgen is op 31 maart 2007 Stichting Rescue Vlissingen opgericht.

Wat begon als een reddingsdemonstratie voor bewoners van de boulevards, is uitgegroeid tot een groots evenement met internationale deelnemers.
Inmiddels zijn de voorbereidingen voor de 12e editie in volle gang. Rescue Vlissingen vindt dan plaats op dinsdag 28 juli 2020.
Vanzelfsprekend willen we weer een gevarieerd programma aan onze bezoekers bieden, waarin kijken, zelf doen en beleven centraal staan.

Bert Trommelen – Voorzitter
Frans de Bruijne – Penningmeester
Ronald de Hondt – Secretaris
Maurice Bor – Algemeen bestuurslid

GOUD

ZILVER

BRONS

Horeca

Beleef Rescue Vlissingen met familie of vrienden en ga na afloop van het evenement heerlijk uit eten en blijf overnachten voor, tijdens en na het evenement.

Zeeland is een prachtige provincie waar je kan genieten van de zee, de rust en de schone lucht. Combineer dit verblijf met een dagje uit aan Rescue Vlissingen.

Om je op weg te helpen staan hieronder de partners van Rescue Vlissingen voor uw lunch, diner of overnachting.

Namens Rescue Vlissingen en de partners wensen we je een fijn verblijf toe.

Hotels / Restaurants

Deze accommodatie ligt op 14 minuten lopen van het strand. De Belgische Loodsensociëteit is een hotel-restaurant in Vlissingen, aan de boulevard. Het biedt een prachtig uitzicht over de zee. Het stadscentrum ligt slechts 2 minuten verderop.

De gerenoveerde kamers hebben een eigen badkamer. Een aantal kamers biedt een prachtig uitzicht op zee. De koks bereiden in de middag en ‘s avonds heerlijke gerechten voor u.

Op loopafstand van de Belgische Loodsensociëteit vindt u leuke winkels en boetieks. De stad Middelburg ligt op slechts 15 minuten van het hotel.

Brasserie BLVD is dagelijks geopend vanaf 10 uur. Je kunt met een schitterend uitzicht over de Westerschelde lunchen en dineren. Ook voor een bakje koffie met een huisgemaakt gebak of een mooi speciaalbiertje (lekker met een borrelhapje) kan je bij ons in de zaak of op het terras terecht. Buitenom de kaart hebben we regelmatig wisselende specialiteiten, waarbij we rekening zullen houden met het aanbod van het seizoen

Bij La Piccola Italia kan je heerlijke écht Italiaanse pizza’s en andere fantastische gerechten eten.
Wil je echt even wegdromen in Italië? Breng dan een bezoekje aan dit heerlijke restaurant.

Lekker genieten van een prachtig uitzicht vanuit zandpaviljoen Pier 7. Naast een goed restaurant met loungehoek zijn er 7 unieke luxe Beachrooms op strandniveau waar je heerlijk overnachten met 100% zeezicht ! Pier 7 beschikt over een hellingbaan en is dus volledig rolstoeltoegankelijk.

De Gevangentoren is gelegen aan de Boulevard de Ruyter in Vlissingen waar u kunt genieten van het schitterende uitzicht over de Westerschelde. Schepen varen op een steenworp afstand langs en bij helder weer kunt u zelfs de skyline van Knokke zien. Dit alles terwijl u geniet van een lekker drankje, een heerlijke lunch of romantisch diner.

Neemt u gerust contact met ons op voor meer informatie. We verwelkomen u graag in restaurant De Gevangentoren, no.1 op TripAdvisor in de regio Vlissingen!

Don Giovanni is inmiddels voor velen een begrip in Vlissingen. Omdat Don Giovanni het Italiaanse specialiteiten restaurant is, waar U kunt genieten van een originele Italiaanse keuken, met authentieke Italiaanse gerechten.

U kunt elk gerecht vergezellen met een heerlijke exclusieve Italiaanse wijn. Onze gastvrije, uiterst vriendelijke medewerkers zijn u graag van dienst om u te adviseren over heerlijke combinaties van gerechten, met bijbehorende wijnen.

Naast onze zeer uitgebreide menukaart, kunt u ook kiezen voor onze extra specialiteiten, ambachtelijke, met de hand gemaakte pizza die gebakken wordt in een steenoven. Al onze gerechten worden geproduceerd met uitsluitend Italiaanse top produkten.

Dichtbij het strand én de binnenstad van Vlissingen.
Hotel Piccard is het vertrouwde van een B&B maar de privacy van een hotel.
Uw gemak en plezier staan bij ons voorop.
Kom overnachten en ontdek de heerlijke Zeeuwse kust en bruisend Vlissingen.

Campings

Geniet van Walcheren en de Zeeuwse kust!
Het schiereiland Walcheren, dat tot een van de mooiste eilanden van Zeeland behoort, heeft tussen Vlissingen en Zoutelande het zonnigste plekje van Nederland. Hier ligt Camping Duinzicht uniek gelegen op loopafstand van strand, zee en duinen.

Wij bieden vaste jaarplaatsen, seizoenplaatsen en toeristische plaatsen. Tevens verhuren wij luxe 4 tot 6 persoons Chalets, Safaritenten en Woodlodges.

Alle plaatsen zijn voorzien van elektra (10 ampère), riolering, Cai en WiFi. Onze camping is voorzien van veel faciliteiten waaronder speeltuintjes, snackbar, winkel en 2 goed onderhouden sanitairgebouwen.

Reserveer nu uw vakantie en wees verzekerd van de beste plaats aan de mooiste stranden van Zeeland!

Vakantieparken

Vakantiepark Broedershoek in Koudekerke is een ruim opgezet bungalowpark op loopafstand van het prachtige Zuidstrand van Walcheren. Het park ligt centraal tussen de steden Vlissingen en Middelburg.
Wilt u een weekje uitwaaien aan zee en lekker genieten van het strand?
Of bent u juist op zoek naar een geschikte accommodatie voor een (familie)reünie of bedrijfsmeeting? Dan bent u bij Vakantieoord Broedershoek helemaal aan het juiste adres.
Er zijn verschillende type bungalows, van eenvoudig tot comfortabel. Groepen (tot 60 pers.) kunnen gebruik maken van een groepsruimte om samen te koken, eten, vergaderen en/of activiteiten te organiseren. De 4 en 10 persoons bungalow, evenals de groepsruimte zijn geschikt voor minder validen.

WIFI, fietsverhuur, wasserette, animatieprogramma (in zomermaanden) en horeca aanwezig.

Gelegen aan de voet van duinovergang Dishoek ontvangen wij u graag in één van onze splinternieuwe luxe en sfeervolle appartementen op een steenworp afstand van strand en zee.

Onze appartementen zijn van alle gemakken voorzien voor een zorgeloze vakantie. Daarbij hanteren wij een verhuurconcept wat u ontzorgt. Zo zijn onze prijzen altijd inclusief alle kosten (schoonmaak en reserveringskosten) en een uitgebreide set aan services zoals standaard opgemaakte bedden bij aankomst, handdoeken, keukendoeken, Rituals pakket, Koffie- en theepakket en serviceset.

Op enkele meters vanaf uw appartement vindt u sfeervolle terrassen, restaurants, fietsverhuur en winkels voor uw dagelijkse benodigdheden. Tegelijkertijd bevindt u zich in een oase van rust met het bos en strand om u heen. Dit maakt Duinhof Dishoek uniek, het gehele jaar door.

Rescue Vlissingen 2018

Ruim 100.000 bezoekers hebben op woensdag 15 augustus genoten van de Rescue Vlissingen ooit!
Met ruim 180 deelnemende organisaties uit zes landen was het programma bomvol.
Een resultaat van anderhalf jaar aan succesvolle voorbereiding.

De 11e editie van Rescue Vlissingen was wederom een groot succes! Met 180 hulpverleningsorganisaties uit zes landen kon het massaal toegestroomde publiek ook nu weer kennismaken met hulpverlening in de breedste zin van het woord.

Zo konden bezoekers genieten van een grootse static show met honderden hulpverleningsvoertuigen van de Brandweer, Politie, Ambulancedienst, Defensie, Rijkswaterstaat en vele andere organisaties. De splinternieuwe Lamborghini Huracan van de Italiaanse verkeerspolitie uit Bologna was daarbij één van de eyecatchers. Zij waren voor de tweede keer aanwezig.

 

Defensieplein

Een andere publiekstrekker op het terrein was het defensieplein waar het publiek uitgebreid kon kennismaken met eenheden van de Koninklijke Marine, Koninklijke Landmacht, Koninklijke Luchtmacht en de Koninklijke Marechaussee. Zo konden bezoekers bijvoorbeeld plaatsnemen in de cockpit van een levensechte F16, kennismaken met de CBRN Respons Eenheid of plaatsnemen in een van de grote blusvoertuigen van de Koninklijke Landmacht en Luchtmacht. Voor de jongere bezoeker was er o.a. een stormbaan opgetuigd. Verder werd er uitgebreid voorlichting gegeven over carrièremogelijkheden bij Defensie.

Tot slot was ook de Belgische Defensie weer vertegenwoordigt. Hier konden bezoekers, jong en oud, hun grenzen verleggen op een klimtoren met parasprong.

Multidisciplinaire demonstratie

Een inmiddels vaste waarde in het programma is de multidisciplinaire demonstratie. Een groots opgezette demo waarbij de samenwerking en werkwijze van de diverse hulpverleningsdiensten werd vertoond. Onder begeleiding van een spreker werden de bezoekers stap voor stap door een gesimuleerd ongeval geleid. Deze keer was er gekozen voor een ongeval met een groot aantal slachtoffers in de vorm van een verongelukte touringcar. Hierbij werd o.a. de Brandweer, Ambulancedienst, het Mobiel Medisch Team en het Nederlandse Rode Kruis ingezet.

Spektakel in de lucht

In het Zeeuwse luchtruim voor de Vlissingse boulevards was het ook deze editie weer een komen en gaan van vliegende deelnemers. De blusdemonstratie met een Chinook helikopter van de Koninklijke Luchtmacht en de internationale Search and Rescue demonstratie door de KNRM, Deutsche Marine en de Belgische Luchtcomponent waren zeer bijzonder en spectaculair. Nieuw was de deelname van Bristow Helicopters, die zorg dragen voor de Search & Rescue langs de Britse kust.

Buitenom de hulpverleningsdemonstraties was er zoals iedere editie ook weer een spectaculaire vliegdemonstratie te zien van het Britse Aerobatic Display Team “The Blades”! Tussendoor kon het publiek vijf van de zeven deelnemende helikopters van dichtbij bekijken op het speciaal hiervoor ingerichte heliveld. Daar waren de  politiehelikopter “ZULU” en de enorme Seaking Mk. 41 helikopter van de Deutsche Marine grote publiekstrekkers.

 

Activiteiten

Zien en beleven zijn essentiële onderdelen van Rescue Vlissingen. Dit om onze bezoekers beter bewust laat worden van het “zware” werk van een hulpverlener. Het maakt een bezoek aan Rescue compleet. Zo kwam jong en oud weer aan hun trekken door deel te nemen aan de vele activiteiten. Men kon op de foto in hulpverleningskleding, reanimeren, een infuus leren prikken, varen met een marineschip in de vaarsimulator, een brandje blussen, meevaren met de reddingboten van de KNRM, een rondvaart doen door het demogebied etc.

Editie 2020

Eind januari wordt de datum voor Rescue Vlissingen 2020 bekendgemaakt. We hopen u dan allemaal weer te zien op de boulevard van Vlissingen!

Deelnemers Rescue Vlissingen 2018

Privacybeleid

Stichting Rescue Vlissingen – respecteert de privacy van de bezoekers van haar website www.rescuevlissingen.nl, in het bijzonder de rechten van bezoekers met betrekking tot de geautomatiseerde verwerking van persoonsgegevens. Vanwege volledige transparantie met onze bezoekers hebben wij daarom een beleid geformuleerd en geïmplementeerd met betrekking tot deze verwerkingen zelf, het doel ervan alsook de mogelijkheden voor betrokkenen om hun rechten zo goed mogelijk te kunnen uitoefenen.

Voor alle aanvullende informatie over de bescherming van persoonsgegevens kunt u terecht op de website van de Autoriteit persoonsgegevens: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl.

Totdat u op de website van Stichting Rescue Vlissingen, het gebruik van cookies en andere tracking systems accepteert, plaatsen wij geen analytische cookies en/of tracking cookies op uw computer, mobiele telefoon of tablet.

Met het voortzetten van het bezoek van deze website accepteert u de volgende gebruikersvoorwaarden.

De huidige op de website beschikbare versie van de privacy policy is de enige versie die van toepassing is zolang u de website bezoekt, totdat een nieuwe versie de huidige versie vervangt.

ARTIKEL 1 – WETTELIJKE BEPALINGEN

Website (hierna ook “De website”) van de Stichting Rescue Vlissingen, domeinnaam www.rescuevlissingen.nl.
Verantwoordelijke voor de verwerking van persoonsgegevens (hierna ook: “De beheerder”): communicatie@rescievlissingen.nl , gevestigd te Oost-Souburg, Dijkstraat 36.

ARTIKEL 2 – TOEGANG TOT DE WEBSITE

De toegang tot de website en het gebruik is strikt persoonlijk. U zult deze website alsook de gegevens en informatie die daarop verstrekt worden niet gebruiken voor commerciële-, politieke- of publicitaire doeleinden, danwel voor enige commerciële aanbiedingen en in het bijzonder niet gebruiken voor ongevraagde elektronische aanbiedingen.

ARTIKEL 3 – DE CONTENT VAN DE WEBSITE

Alle merken, afbeeldingen, teksten, commentaren, illustraties, (animatie)plaatjes, videobeelden, geluiden, alsook alle technische applicaties die gebruikt kunnen worden om de website te laten functioneren en meer in het algemeen alle onderdelen die op deze site zijn gebruikt, zijn beschermd bij wet door intellectuele eigendomsrechten. Iedere reproductie, herhaling, gebruik of aanpassing, op welke wijze dan ook, van het geheel of slechts een onderdeel ervan, met inbegrip van de technische applicaties, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de verantwoordelijke, is ten strengste verboden. Indien de beheerder niet meteen actie onderneemt tegen enig inbreuk, kan dat niet worden opgevat als stilzwijgende toestemming danwel het afzien van rechtsvervolging.

ARTIKEL 4 – HET BEHEER VAN DE WEBSITE

Voor het goede beheer van de website kan de beheerder op ieder moment:
– de toegang aan een bepaalde categorie bezoekers schorsen, onderbreken of beperken tot de gehele of een gedeelte van de website;
– alle informatie verwijderen die het functioneren van de website kan verstoren of in strijd is met nationale of internationale wetgeving of in strijd is met internet-etiquette;
– de website tijdelijk niet beschikbaar hebben teneinde updates uit te kunnen voeren.

ARTIKEL 5 – VERANTWOORDELIJKHEDEN

De beheerder is in geen geval verantwoordelijk voor falen, storingen, moeilijkheden of onderbrekingen van het functioneren van de website, waardoor de website of een van zijn functionaliteiten niet toegankelijk is. De wijze waarop u verbinding zoekt met de website is uw eigen verantwoordelijkheid. U dient zelf alle geschikte maatregelen te treffen om uw apparatuur en uw gegevens te beschermen tegen onder andere virusaanvallen op het internet. U bent bovendien zelf verantwoordelijk voor de websites en de gegevens die u op internet raadpleegt.
De beheerder is niet aansprakelijk voor juridische procedures die tegen u worden gevoerd:
– vanwege het gebruik van de website of diensten toegankelijk via internet;
– vanwege het schenden van de voorwaarden van deze privacy policy.

De beheerder is niet verantwoordelijk voor enige schade die u zelf oploopt, dan wel derden of uw apparatuur oplopen als gevolg van uw verbinding met of het gebruik van de website. U zult zich onthouden van iedere actie tegen de beheerder als gevolg hiervan.
Indien de beheerder betrokken raakt bij een geschil als gevolg van uw gebruik van deze website, is hij gerechtigd alle schade die hij dientengevolge lijdt en nog zal lijden op u te verhalen.

ARTIKEL 6 – HET VERZAMELEN VAN GEGEVENS

Uw gegevens worden verzameld door Stichting Rescue Vlissingen en (een) externe verwerker(s). Onder persoonsgegevens worden verstaan: alle informatie over een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. Als identificeerbaar wordt beschouwd; een natuurlijk persoon die direct of indirect kan worden geïdentificeerd, met name aan de hand van een identificator zoals een naam, een identificatienummer, locatiegegevens, een online identificator of een of meer elementen die kenmerkend zijn voor de fysieke, fysiologische, genetische, psychische, economische, culturele of sociale identiteit.
De persoonsgegevens die op de website worden verzameld worden hoofdzakelijk gebruikt door de beheerder voor het onderhouden van relaties met u en indien aan de orde voor het verwerken van uw bestellingen.

ARTIKEL 7 – UW RECHTEN MET BETREKKING TOT UW GEGEVENS

Op grond van artikel 13 lid 2 sub b AVG heeft eenieder recht op inzage van en rectificatie of wissing van zijn persoonsgegevens of beperking van de hem betreffende verwerking, alsmede het recht tegen de verwerking bezwaar te maken en het recht op gegevensoverdraagbaarheid. U kunt deze rechten uitoefenen door contact met ons op te nemen via info@rescuevlissingen.nl.
Ieder verzoek daartoe dient te worden vergezeld van een kopie van een geldig identiteitsbewijs, waarop u uw handtekening heeft gezet en onder vermelding van het adres waarop er met u contact kan worden opgenomen. Binnen 1 maand na het ingediende verzoek, krijgt u antwoord op uw verzoek. Afhankelijk van de complexiteit van de verzoeken en het aantal van de verzoeken kan deze termijn indien nodig met 2 maanden worden verlengd.

ARTIKEL 8 – VERWERKING VAN PERSOONSGEGEVENS

In geval van schending van enige wet- of regelgeving, waarvan de bezoeker wordt verdacht en waarvoor de autoriteiten persoonsgegevens nodig hebben die de beheerder heeft verzameld, worden deze aan hen verstrekt na een uitdrukkelijk en gemotiveerd verzoek van die autoriteiten, waarna deze persoonsgegevens mitsdien niet meer onder de bescherming van de bepalingen van deze privacyverklaring vallen.
Indien bepaalde informatie noodzakelijk is om toegang te krijgen tot bepaalde functionaliteiten van de website, zal de verantwoordelijke het verplichte karakter van deze informatie aangeven op het moment van het vragen van de gegevens.

ARTIKEL 9 – COMMERCIËLE AANBIEDINGEN

U kunt commerciële aanbiedingen krijgen van de beheerder. Indien u deze niet (meer) wenst te ontvangen, stuurt u een mail naar het volgende adres: info@rescuevlissingen.nl.
Indien u tijdens het bezoek van de website enige persoonsgegevens tegenkomt, dient u zich te onthouden van het verzamelen ervan of van enig ander ongeoorloofd gebruik alsook van iedere daad die een inbreuk op de persoonlijke levenssfeer van die perso(o)n(en) oplevert. De beheerder is in geen geval verantwoordelijk in bovengenoemde situaties.

ARTIKEL 10 – BEWAARTERMIJN GEGEVENS

De door de beheerder van website verzamelde gegevens worden gebruikt en bewaard voor de duur zoals deze bij wet is bepaald.

ARTIKEL 11 – COOKIES

Een cookie is een klein tekstbestand dat bij bezoek aan de website geplaatst wordt op de harde schijf van de computer. Een cookie bevat gegevens zodat bij elk bezoek aan de website de bezoeker kan worden herkend. Het is dan mogelijk om de website speciaal in te stellen en het inloggen te vergemakkelijken. Wanneer de website wordt bezocht, verschijnt er een banner waarin informatie wordt verstrekt omtrent het gebruik van cookies. Bij verder gebruik van de website wordt het gebruik van de cookies geaccepteerd.
Op de website worden de volgende soorten cookies gebruikt:
– Google Analytics (analytische cookie) ​​​​​​
– Functionele cookies: zoals sessie- en login cookies voor het bijhouden van sessie- en inloginformatie.
– Analytische cookies: om inzage te krijgen in het bezoek aan onze website op basis van informatie over bezoekersaantallen, populaire pagina’s en onderwerpen. Op deze wijze kunnen we de communicatie en informatievoorziening beter afstemmen op de behoeften van bezoekers van onze website. We kunnen niet zien wie onze websites bezoekt of vanaf welke pc het bezoek plaatsvindt.

ARTIKEL 12 – BEELDMATERIAAL EN AANGEBODEN PRODUCTEN

Aan het beeldmateriaal dat behoort bij de aangeboden producten op de website kunnen geen rechten worden ontleend.

ARTIKEL 13 – TOEPASSELIJK RECHT

Op deze voorwaarden is Nederlands Recht van toepassing. De rechtbank van de woonplaats/vestigingsplaats van de beheerder is exclusief bevoegd bij eventuele geschillen omtrent deze voorwaarden, behoudens wanneer hierop een wettelijke uitzondering van toepassing is.

ARTIKEL 14 – CONTACT

Voor vragen of informatie over de website zelf, kunt u zich richten tot de beheerder van de website bereikbaar via mail, communicatie@rescuevlissingen.nl.

Colofon

Op de website, onze social media kanalen en offline uitingen zoals de Rescue Vlissingen krant en onze spandoeken maken we gebruik van beeldmateriaal.

Dit beeldmateriaal is verkregen met toestemming van de auteurs. In onderstaand overzicht kan je terugvinden door wie de foto’s zijn gemaakt.
Wij zijn alle auteurs dankbaar voor het mogen gebruiken van de beelden.

Website

Jimmy van Drunen

Marianne Pennarts

Ricardo Kievit

Marianne Pennarts

Marianne Pennarts

Mario Rentmeester

112Journaal

Gilbert Schroevers

Gilbert Schroevers

Mario Rentmeester

Gilbert Schroevers

Truus Dingemanse-Vroomen

Zeeland Refinery

Beeldbank Provincie Zeeland

Ministerie van Defensie

Tara van den Berg

Connexxion

Damion Maljers

Dennis Castel

Krasimir Yordanov

Dennis Castel

Marjan Pennarts

Ronald de Hondt

Dennis Castel

Beeldbank Provincie Zeeland

Beeldbank Provincie Zeeland

Beeldbank Provincie Zeeland

Beeldbank Provincie Zeeland

Beeldbank Provincie Zeeland

Beeldbank Provincie Zeeland

Beeldbank Provincie Zeeland

Christian de Hondt

Dennis Castel

Ruben Oreel

Ruben Oreel

Ruben Oreel

Ronald de Hondt

Ruben Oreel

Ruben Oreel

Ruben Oreel

Ruben Oreel

Ruben Oreel

Leon Passchier

Kees Marijs

Dion Vercoulen

Christian de Hondt

Christian de Hondt

Christian de Hondt

Christian de Hondt

Christian de Hondt

Christian de Hondt

Christian de Hondt

Christian de Hondt

Christian de Hondt

Ad Walrave

Elvis Rademaker

Elvis Rademaker

Frans de Feijtel

Frans de Smit

Gilian Hettinga

Hans Huvers

Irene van der Schaaf

Jorn Klaver

Kevin Coeckelbergs

Nathan Alblas

Ruben Oreel

MB Media

Nathan Alblas

Koen Wouters

Koen Wouters

Spandoeken

Nathan Alblas

Ruben Oreel

Marc Wiggers

Rob Vermaas

Ruben Oreel

PVS Fotografie

Mario Rentmeester

Ministerie van Defensie

Rescue Vlissingen krant

Nog geen gegevens beschikbaar.NoYes

NoOwn standStand by organization (size length 4 m x width 1 m)

NoProfitNon-profit

Explanation of registration form

 

General, enter the details of:
The participating organization the number of participants is meant for the facilities you receive on behalf of Rescue

 

Contact:
Details of the person who can be contacted by Rescue before and during the event

 

Contact Marketing and communication:
Rescue considers collaboration to be important.
We are happy to provide free (online) promotion material, that is why we like to contact the person who is responsible for marketing, communication and social media within your organization

 

Participation data:
Fill in all details as detailed as possible the more detailed the better we can process your registration please make a clear choice between profit and non-profit, if you have any doubts pleasecontact us.

Werkgroepen
Pers
Deelnemers
Bestuur

Terms of Services

Redirected

Login Intranet

[newsletter]

Bestuur

Werkgroep Communicatie

Werkgroep Brandweer (Rood)

Werkgroep Politie & Verkeersveiligheid (Blauw)

Werkgroep Ambulancedienst / Medisch (Geel)

Werkgroep Defensie (Groen)

Werkgroep Nautisch

Werkgroep Lucht

Werkgroep Logistiek & Veiligheid

Werkgroepen
Pers
Deelnemers
Bestuur

Terms of Services

Redirected

Penitentiaire Inrichting Middelburg

De Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) voert namens de minister van Justitie en Veiligheid straffen en vrijheidsbenemende maatregelen uit die door de rechter zijn opgelegd. DJI is verantwoordelijk voor de dagelijkse verzorging van justitiabelen en werkt op vele manieren met hen samen aan voorbereiding op terugkeer in de maatschappij.

Inrichtingen
Met 38 locaties verspreid over het land en een personeelsbestand van ruim 13.000 medewerkers is DJI een van de grootste overheidsorganisaties van Nederland. Jaarlijks stromen er ruim 37.000 nieuwe justitiabelen in.

De insluiting vindt plaats in verschillende soorten inrichtingen. Er zijn gevangenissen en huizen van bewaring voor volwassenen, die penitentiaire inrichtingen (PI) worden genoemd. Er zijn ook speciale inrichtingen voor jongeren; Justitiële Jeugdinrichtingen (JJI). Voor (tbs-)patiënten zijn er forensische psychiatrische centra (FPC) en voor vreemdelingen maakt DJI gebruik van detentiecentra (DC).

Missie
De missie van DJI luidt als volgt: ‘De Dienst Justitiële Inrichtingen levert een bijdrage aan de veiligheid van de samenleving door de tenuitvoerlegging van vrijheidsstraffen en vrijheidsbenemende maatregelen en door de aan onze zorg toevertrouwde personen de kans te bieden een maatschappelijk aanvaardbaar bestaan op te bouwen.’

ACM Opleidingen

Unieke vaardigheden trainen die nodig zijn om adequaat in het werkveld te kunnen handelen. U zekerder voelen omdat u wéét wat u moet doen. Daar zorgt ACM Opleidingen voor. ACM Opleidingen biedt bedrijfshulpverlening-, zorg- en rijopleidingen, maar we zijn graag meer dan dat: een kennis partner die oplossingen biedt in plaats van cursussen. We zijn namelijk sterk in het aanbieden van incompanytrainingen en maatwerkprogramma’s. Geschikt voor medewerkers van zowel kleine als grote bedrijven, van het MKB tot overheidsinstanties.

ACM Opleidingen stimuleert alert en daadkrachtig werken. Door regulier onderwijs te combineren met de nieuwste vormen van online leren en interactieve simulaties, is ACM Opleidingen in staat om aan te sluiten bij de individuele leerbehoefte van de cursist. Cursisten worden uitgedaagd door veel te oefenen, want dat verhoogt het bewustzijn. Uit ervaring weten we dat pas op het moment dat iemand in de praktijk niet weet wat hij moet doen, hij – na de juiste uitleg gehad te hebben – onthoudt wat hij moet doen. Aangevuld door de hands-on praktijkervaring van de docenten, resulteert dit in een optimaal leerrendement voor de medewerker én de organisatie. En zó zijn cursisten van ACM Opleidingen beter voorbereid in situaties waar dat van hen gevraagd wordt.

ACM is onderdeel van Witte Kruis en staat daardoor midden in de keten van zorg en veiligheid. Daardoor hebben we een korte lijn met de zorgsector en overzien wij gemakkelijk de taken en verantwoordelijkheden van de hulpdiensten. Punten waar wij bijvoorbeeld rekening mee houden zijn: de overdracht naar en het wegwijzen van de hulpdiensten.

Certificering

ACM Opleidingen staat voor kwalitatieve, goede scholing. Daarom geven we het ACM-certificaat uit. Daarnaast is het mogelijk om onze opleidingen af te nemen met een certificaat van verschillende erkende instellingen.

Stichting 't Lopendvuurke

Roparunteam ´t Lopend Vuurke staat op zaterdag 3 juni a.s. voor de 18e keer aan de start van de Roparun. Er zoals voorgaande jaren wederom in Parijs gestart worden. De teamleden hechten er aan door hun eigen verzorgingsgebied te komen. De meeste teamleden zijn werkzaam bij Brandweer Midden- en West-Brabant. In de afgelopen jaren is door ons team ruim 280.000 euro bijeengebracht voor het goede doel.

RateOne Magazine

RateOne is een tijdschrift over recreatieve luchtvaart, gericht op piloten, kopers en het grote publiek met interesse in alles wat vliegt. ULM’s, PPL’s, helikopters, ballonvaren, parachutespringen, drones, zweefvliegen… Kortom, alles komt aan bod. Van reportages over gepassioneerde piloten tot informatie over opleidingen, lifestyle & Events, leuke uitstappen met het privaat vliegtuig enz. We besteden ook geregeld aandacht aan commerciële en militaire luchtvaart.

Dankzij de steun van structurele partners en adverteerders, die RateOne als ideaal medium beschouwen om met een kapitaalkrachtige, in hoofdzaak mannelijke doelgroep te communiceren, slagen we erin om dit magazine gratis te verdelen. Het gevarieerd aanbod, ingedeeld in verschillende rubrieken en de boeiende verhalen van de mensen in deze leefwereld, leveren een maximale contacttijd op tussen de lezer en medium. De integratie van acties in combinatie met publicaties online via onze website en sociale media, zorgen voor een hogere betrokkenheid en versterken het crossmediaal effect.

Seacontractors

Seacontractors is opgericht in november 2004 en heeft een moderne vloot van werkboten en fungeert tevens als broker voor derde partijen.
Door onze activiteiten als chartering & contracting in de sleep- en heavylift industrie, zijn de schepen van Seacontractors shallow draft Anchor Handling Tug Supply vessels (AHTS) met een bereik van 20 tot 70 ton bollard pull (BP). Onze vloot is daarbij goed uitgerust voor wereldwijde operaties in ondiepe wateren (tot 200 m waterdiepte).

iSSi Bijoux

Demonstratie Rescue armbanden knopen van orgineel Paracord uit de USA in een kraam. (Paracord = parachutelijn)
Deze armbanden voorzien we dan van rescue-fluit, compas en /of zaagje en vuursteentje. Deze knopen we ook in de kleuren v Luchtmacht, Landmacht, Marine, Politie, EHBO, Brandweer, Strandwacht ed.

Ook kunnen kinderen een eigen armbandje of sleutelhanger maken met hun naam mits er ruimte en tijd is.

Bundesanstalt Technisches Hilfswerk (THW)

Die Struktur des THW ist weltweit einmalig: Organisatorisch gehört das THW als Bundesanstalt zum Geschäftsbereich des Bundesministers des Innern. Jedoch sind nur rund ein Prozent der Mitarbeiter hauptamtlich für die Behörde tätig. 99 Prozent der THW-Angehörigen arbeiten ehrenamtlich im THW. In 668 Ortsverbänden engagieren sich bundesweit mehr als 80.000 Helferinnen und Helfer in ihrer Freizeit, um Menschen in Not kompetent und engagiert Hilfe zu leisten.

Gesetzlicher Auftrag des THW
Aufgaben des THW
Gesetzlicher Auftrag des THW

Der Auftrag ist im Gesetz über das Technische Hilfswerk (THW-Gesetz) festgelegt. Gemäß THW-Gesetz leistet das THW technische Hilfe:

nach dem Zivilschutz- und Katastrophenhilfegesetz,
im Ausland im Auftrag der Bundesregierung,
bei der Bekämpfung von Katastrophen, öffentlichen Notständen und Unglücksfällen größeren Ausmaßes auf Anforderung der für die Gefahrenabwehr zuständigen Stellen sowie
bei der Erfüllung öffentlicher Aufgaben im Sinne der Nummern 1 bis 3, soweit es diese durch Vereinbarung übernommen hat.
Technische Hilfe im Zivilschutz

Gemäß § 1 Abs. 2 Satz 2 Nr. 1 des THW-Gesetzes obliegt dem THW als originäre Aufgabe technische Hilfe im Zivilschutz zu leisten. Gemäß Art. 73 Ziff. 1 des Grundgesetzes hat der Bund hierfür die ausschließliche Gesetzgebungskompetenz.

Was mit dem Begriff Zivilschutz gemeint ist, folgt aus der Definition des § 1 Abs. 1 des früheren Zivilschutzgesetzes. Danach bildete der Zivilschutz jenes Bündel derjenigen Maßnahmen, die die Bevölkerung, ihre Wohnungen und Arbeitsstätten, lebenswichtige Dienststellen und Anlagen, sowie das Kulturgut vor Kriegseinwirkung schützen und deren Folgen beseitigen und mildern helfen sollen.

Der Zivilschutz teilte sich auf in den Selbstschutz, den Warndienst, den Schutzbau, die Aufenthaltsregelung im Katastrophenschutz, die Maßnahmen zum Schutz der Gesundheit und solche zum Schutz von Kulturgut.

Der Begriff der technischen Hilfe sagt aus, dass dort, wo im Zivilschutz Hilfe mit technischen Mitteln geleistet werden soll, das THW zur Aufgabenerledigung berufen ist. Es ist zu berücksichtigen, dass der Zivilschutz eine zeitlose Aufgabe darstellt, und man sich bei der Erfüllung dieser Aufgabe nicht an kurzfristigen politischen Ereignissen orientieren kann. In diesem Zusammenhang ist zudem anzumerken, dass nach der völkerrechtlichen Stellung das THW einen humanitären Charakter hat und im Übrigen den Schutz des Art. 63 des IV. Genfer Abkommens vom 12.08.1949 zum Schutz von Zivilpersonen in Kriegszeiten genießt.

Technische Hilfe im Ausland

Als weitere gesetzliche Aufgabe normiert das THW-Gesetz die technische Hilfe im Auftrag der Bundesregierung im Ausland. Zwar gehört es weder zur Gesetzgebungs-, geschweige denn zur Verwaltungskompetenz des Bundes, Behörden für die Auslandshilfe vorzuhalten. Es ist demgegenüber dem Bund und seinen Behörden jedoch nicht versagt, humanitäre oder sonstige Auslandshilfe zu leisten, wann immer ein anderer Staat hierum bittet und solche Behörden faktisch und finanziell hierzu in der Lage sind.

Einsatz des THW im Rahmen friedensmäßiger Gefahrenabwehr

Die Begriffe „Katastrophe“ und „Unglücksfall größeren Ausmaßes“ unterscheiden sich dadurch, dass die Katastrophe das Vorliegen einschlägiger landesrechtlicher Merkmale voraussetzt und gegebenenfalls eine Feststellung durch die zuständige Behörde des Landes erfordert. Diese Regelungen sind in den jeweils einschlägigen landesrechtlichen Brandschutzgesetzen, Brand- und Katastrophenschutzgesetzen etc. getroffen. Im Übrigen besteht nur ein gradueller Unterschied in Schadensausmaß und -wirkung auf Personen und Sachen.

Ein „Unglücksfall größeren Ausmaßes“ ist dann gegeben, wenn der Schadensumfang oberhalb der alltäglichen Unglücksfälle liegt. Ein Unglücksfall größeren Ausmaßes kann angenommen werden, wenn erhebliche Sachwerte betroffen oder Leib oder Leben beeinträchtigt werden.

Ein „öffentlicher Notstand“ kann etwa vorliegen, wenn die Bevölkerung existenzbedrohenden Versorgungsengpässen ausgesetzt ist. Anlass des öffentlichen Notstandes können zum Beispiel klimatische Ereignisse oder Seuchen sein.

Es handelt sich bei § 1 Abs. 2 Satz 2 Nr. 3 des THW-Gesetzes um ein spezialgesetzlich ausgeformtes Angebot zur Amtshilfe. Das bedeutet, dass die mit der Bekämpfung von Gefahren betrauten Behörden nicht verpflichtet sind, die Hilfe des THW in Anspruch zu nehmen, demgegenüber das THW verpflichtet ist, wenn ein entsprechendes Ersuchen vorliegt, unter den Voraussetzungen der §§ 4 ff. des Verwaltungsverfahrensgesetzes die erbetene Hilfe zu leisten. Wer im Einzelfall die für die Gefahrenabwehr zuständige Stelle ist, beurteilt sich grundsätzlich nach dem jeweils geltenden Landesrecht.

In diesem Zusammenhang sei darauf hingewiesen, dass das THW auch nach den allgemeinen Vorschriften über die Amtshilfe (vgl. hierzu §§ 4 ff. VwVfG) Hilfe leisten kann und eventuell sogar leisten muss, sofern die Voraussetzungen der Spezialvorschrift des § 1 Abs. 2 Nr. 3 THW-Gesetz (Katastrophe, Unglücksfall größeren Ausmaßes, öffentlicher Notstand) nicht vorliegen. Dies kann etwa dann der Fall sein, wenn bei einem kleineren Unglücksfall aus besonderen Gründen die zuständige Behörde zur Hilfeleistung nicht in der Lage ist.

Aufgaben des THW
Es sind das vielfältige Aufgabenspektrum, das Engagement und die Qualität ihrer Arbeit, womit sich die Angehörigen des THW seit der Gründung des THW im Jahr 1950 im In- und Ausland ihren guten Ruf erarbeitet haben. Egal, welche Art der technischen Hilfeleistung benötigt wird, die ehrenamtlichen Helferinnen und Helfer des THW beherrschen ihr Handwerk.

Technische Hilfe im Bereich der Infrastruktur
Elektroversorgung
Trinkwasserversorgung
Abwasserentsorgung
Brückenbau
Technische Gefahrenabwehr
Orten, Retten und Bergen
Räumen und Sprengen
Retten aus Wassergefahren
Bekämpfen von Überflutungen und Überschwemmungen
Beleuchten von Einsatzstellen
Führung/ Kommunikation, Logistik
Einrichten und Betreiben von Führungsstellen
Führungsunterstützung
Einrichtung temporärer Telekommunikationssysteme
Einrichten und Betreiben von Logistikstützpunkten
Verpflegung und Betreuung von Einsatzkräften
Materialerhaltung, Reparatur- und Wartungsarbeiten für Einsatzausstattung
Verbrauchsgütertransport für Einsatzbedarf
Technische Hilfe im Umweltschutz
Ölschadenbekämpfung
Wasseranalyse
Versorgung der Bevölkerung
Strom- und Trinkwasserversorgung
Abwasserentsorgung
Errichtung und Einrichtung von Notunterkünften und Sammelplätzen mit Weitere technische Hilfeleistungen
technische Hilfe auf Verkehrswegen
Höhenrettung
Tauchen
Behelfsmäßiger Straßenbau
Wartung von Zivilschutzeinrichtungen (Notbrunnen, Schutzräume)

Running Rotterdam Pilots Roparun Team 23

Team 23 is het Roparun team van het Loodswezen. De Stichting Running Rotterdam Pilots ondersteunt het werk van de Roparun, met als doel Leven toe te voegen aan de dagen, waar vaak geen dagen aan het leven kunnen worden toegevoegd. Het gaat hierbij met name om palliatieve zorg aan terminale patiënten.

Team 23 bestaat uit lopers, verzorgers, chauffeurs en fietsers die deelnemen aan de Roparun, de jaarlijkse estafette marathon van Parijs en Hamburg naar Rotterdam. Deelnemers zijn registerloodsen, medewerkers en relaties van het Loodswezen. Voordat we gaan lopen worden via acties, evenementen en sponsoracties geld bijeen gebracht die door de stichting Running Rotterdam Pilots aan de Stichting Roparun worden overgemaakt. In 2015 EN 2016 hebben we ruim 14.000 euro bijeengebracht voor het goede doel.

Stichting Iguana

Iguana is een opvangcentrum voor reptielen, amfibieën en geleedpotigen.

Door overheid en particulieren worden dieren aangebracht die in beslag zijn genomen of om welke reden dan ook niet meer gewenst zijn.Ons doel is om alle dieren weer terug in de vrij natuur te brengen.

Dat is niet altijd mogelijk, dan proberen we ze in natuurreservaten onder te brengen. De nu nog overgebleven dieren proberen we in dieren tuinen en vergelijkbare organisaties onder te brengen.

Dan zijn er nog altijd nog veel dieren waarvoor geen bestemming is, deze worden dan blijvend verzorgd in Iguana. Om de verzorging van deze dieren te kunnen bekostigen is van een klein deel hieruit onze tentoonstelling samengesteld.

Varen doe je Samen

‘Varen doe je Samen!’ geeft informatie en voorlichting over de belangrijkste vaarregels. We stimuleren watersporters en beroepsschippers zich aan de regels te houden en hun kennis daarvan op peil te houden. Varen volgens de regels helpt alle vaarweggebruikers om op een goede, veilige en prettige manier op en rond het water te verblijven.

We hebben de belangrijkste punten in kaart gebracht waar beroeps- en recreatievaart elkaar kruisen. Op die ruim 100 knooppunten is het risico van een ongeval op het water het grootst. Veiligheid, door kennis, ervaring en veilig gedrag, is daar dus extra belangrijk. Elk knooppunt is beschreven en voorzien van een advies hoe je daar veilig kunt passeren. Iedereen kan deze knooppunten eenvoudig leren kennen en onderweg bij zich hebben. Veel mensen doen dit al.

‘Varen doe je Samen!’ geeft informatie en voorlichting op alle denkbare manieren. Deze website staat in de informatievoorziening centraal: hier is alle informatie te vinden over je vaaruitrusting, je reisvoorbereiding en over veiligheid op het water. Over diverse onderwerpen vind je achtergronden en tips. Je kunt ze als brochures downloaden, dan heb je de informatie altijd bij de hand. In de gratis app vind je alles ook terug, ook de knooppunten.

Tijdens praktijkdagen kun je het varen in drukke vaargebieden zoals havens zelf ervaren en je kennis verder uitbreiden, aanvullend aan het vaarbewijs, vaaropleidingen en watersportcursussen. Praktijkdagen worden in samenwerking met watersportverenigingen, Rijkswaterstaat en havenbedrijven regelmatig en door het hele land georganiseerd.

Je vindt ons ook op beurzen. Daar kun je onder meer je eigen ervaringen aan ons kwijt over knooppunten die jij signaleert. We zijn benieuwd naar jouw ideeën en wensen om veilig te varen, daar leren wij ook van en het helpt ons om de veiligheid verder te verbeteren. Veilig varen doen we samen!

Stichting Emergency NL

– Het begeleiden van mensen met een handicap tijdens truckrun’s door heel Nederland:
>>>>> Een dag waarbij het geheel in teken staat voor mensen met een beperking. Een grote stoet met vrachtwagens die toeterend door uw wijk rijden voor mensen met een handicap. Truckruns worden geheel vrijwillig georganiseerd door (vrachtwagen)chauffeurs bij plaatselijke organisaties. U kunt ons zomaar treffen tussen deze vrachtwagens met onze speciale voertuigen en amerikaanse sirenes.

– Het volledig verzorgen van een kinderwens:
>>>>> Stichting Emergency NL laat speciale wensen van ernstig zieke kinderen in vervulling gaan. Met deze wensen geven we niet alleen een spectaculaire/onvergetelijke dag, maar ook een steuntje in de rug om hun ziekte te overwinnen.

– Het volledig organiseren/verzorgen van (laatste) wensen:
>>>>> Kent u iemand met een (laatste) wens? Laat het ons weten. Wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.
Voorbeeld: Kent u iemand die terminaal en/of chronisch ziek is en nog graag ergens na toe wilt, zoals bijvoorbeeld een dierentuin, het strand, een bijzondere persoonlijke plek? Dan is dit de juiste kans. Samen met andere stichtingen kunnen wij een volledig georganiseerde dag organiseren die geheel in het teken staat van de persoonlijke wensen. Helaas kunnen wij geen liggend vervoer organiseren, waardoor wij enkel wensen in behandeling kunnen nemen van mensen die mobiel en op eigen kracht mee kunnen. Uiteraard staat zorg bij ons hoog in het vaandel, waarbij we voldoende rust momenten in acht nemen.

– Aanwezig op speciale evenementen:
>>>>> U kunt Stichting Emergency NL zomaar tegen komen op een open dag van de Brandweer, Ambulance of Politie. Maar tegelijkertijd kunt ons ook zomaar tegen komen bij een dagopvang van mensen met een beperking of in samenwerking met andere insgelijke stichtingen.

Faro-Signalering

Faro-Signalering is afgelopen jaren gegroeid tot volwaardige partner in het bieden van A-kwaliteit signalering en volledige service.

Bij ons staan de passie voor het vak, de kwaliteit van onze producten en flexibiliteit centraal.

We hechten enorm veel waarde aan de kwaliteit en service.

Brandweer Stabroek

De Vereniging Zonder Winst (VZW) Hulpdienst Brandweer Stabroek is, in zijn huidige vorm, opgericht in 1978 en bestaat uit ongeveer 25 actieve vrijwilligers. Deze zijn werkzaam in de hulpdienst ,de raad van bestuur en de ondersteunende werkgroepen. Wij zijn actief op het grondgebied van de gemeente Stabroek, met deelgemeenten Hoevenen en Putte. Wij verlenen een eerstelijns hulp voor de bevolking, vertrekkende vanuit het oogpunt “hulp aan onze medeburger in nood” in afwachting van brandweer Antwerpen, welke de territoriaal bevoegde brandweerdienst is voor de gemeente Stabroek. Met deze laatste hebben wij een goede samenwerking en verstandhouding. In geval van een vraag naar dringende hulp aan onze dienst zullen wij, alvorens zelf te vertrekken, ook meteen het hulpcentrum 100 verwittigen. Dit is een voor onze hulpdienst een standaardprocedure zodat er zeker geen misverstanden kunnen ontstaan (de oproeper zal de 100 wel verwittigd hebben) en er zeker en vast geen tijd verloren zou kunnen gaan in het uitrukken van de territoriale bevoegde brandweer.

Tijdens Rescue Vlissingen zal de Hulpdienst Brandweer Stabroek aanwezig zijn met een Renault S170-13 halvzware autopomp uit 1986. De wagen was geruime tijd in dienst bij de Brandweer Stabroek en is sinds kort overgenomen door een enthousiasteling die de wagen als historisch brandweer erfgoed wilt behouden.

Stichting Magirus Zwijndrecht

Na vijfentwintig jaar is een Magirus brandweerauto weer terug in Zwijndrecht. De auto kwam in 1978 in dienst bij de Zwijndrechtse Brandweer en is in 1991 verkocht aan een bedrijfsbrandweerkorps. Een groep enthousiaste brandweervrijwilligers heeft de tankautospuit in 2016 weer teruggehaald en is begonnen met de restauratie. Zij hebben voor de restauratie en het behoud van de brandweerauto de stichting opgericht.

Tijdens Rescue Vlissingen kunt u dit prachtige voertuig en enkele oude brandweermaterialen bekijken.

Basis ontsmettingseenheid (VRZ)

Tijdens Rescue Vlissingen zijn er een heleboel eenheden van de Veiligheidsregio Zeeland waaronder deze Basis ontsmettingseenheid.

Bristow Group (UK Search and Rescue)

In 2013, Bristow Helicopters Limited won the UK Government national contract to deliver search and rescue operations on behalf of the Maritime and Coastguard Agency (MCA).

Seven of 10 strategically located bases took over the helicopter civilian SAR responsibility from the Royal Air Force and Royal Navy in a phased approach throughout 2015 and 2016. The existing Coastguard bases at Lee-On-Solent and Stornoway became part of the UK contract in April 2017, followed by Sumburgh in July 2017.

 

Bristow now operates from 10 coastguard helicopter bases around the UK on behalf of Her Majesty’s Coastguard to respond to all SAR incidents for the whole of the UK. This is a service that people rely on in a time of need. Bristow fully understands the responsibilities that go with providing the SAR helicopter service in the UK and the company is committed to delivering a service that meets and exceeds the high expectations demanded.

Bristow is working closely with national and local agencies such as the coastguard, police, fire service, mountain rescue teams and voluntary community groups, to ensure the delivery of a world-class SAR operation in the UK.

 

Experienced Crews

 

Bristow crews are experienced and highly skilled, and are trained, qualified and certified to the highest standards to coordinate and execute SAR operations.

The company has enormous respect for the service that its military colleagues have provided over the last 70 years of UK Search and Rescue. Their legacy, heritage and experience is being honored and carried forward by Bristow in the new contract.

Bristow Helicopters has welcomed many ex-military personnel to its civilian SAR workforce after delivering SAR with the Royal Air Force or Royal Navy. Their experience and local knowledge is a vital part of maintaining exceptional service in the UK.

 

Advanced SAR fleet

 

Bristow Helicopters’ advanced SAR fleet is equipped with state of-the-art technology including night vision, mission management and increased on-board medical capabilities. In selecting its helicopters, Bristow chose aircraft that are specifically suited to the terrain and requirements of the UK Search and Rescue area of coverage. The Sikorsky S-92 and AgustaWestland AW189 can fly faster and further.

 

Sikorsky S-92

 

The S-92 helicopter is the most advanced aircraft in Sikorsky’s civil product line, with the necessary speed, capacity and operational range to meet the needs of the UK search and rescue environment. Bristow’s S-92 SAR aircraft are certified for night vision goggles (NVG) and the “glass cockpit” is certified NVG compatible.

 

 • Air Speed: 145 knots
 • Flight crew: 4
 • Capacity: 21 persons or as required
 • Endurance: over 4 hours
 • Twin hoist
 • Comprehensive medical suite
 • Icing protection

 

AgustaWestland AW189

 

The AW189 is the latest generation helicopter in its category and is designed to meet long-range, high endurance requirement for search and rescue missions in the most demanding operational, environmental and weather conditions.

Bristow Helicopters will use the AW189 to deliver the UK SAR contract from April 2015. The aircraft will be assembled in Yeovil and Bristow Helicopters is the lead customer for its introduction.

 

 • Air Speed: 145 knots
 • Flight crew: 4
 • Capacity: 16 persons or as required
 • Endurance: over 4 hours
 • Twin hoist
 • Comprehensive medical suite
 • Icing protection

 

Bristow komt naar Rescue Vlissingen!

Tijdens Rescue Vlissingen zal Bristow deelnemen met een van haar AgustaWestland AW189 SAR helikopters! Het is voor Bristow de tweede keer dat zij aan ons evenement deelnemen, maar de allereerste keer met de AW189 helikopter!

Het is zeer uniek dat wij deze deelnemer mogen verwelkomen. Normaliter zijn de helikopters alleen te zien langs de Britse kust!!

Federale Politie (Scheepvaartpolitie) (B)

De Scheepvaartpolitie verzekert de politie in de zeehavens en in de belangrijkste plezierhavens, op de binnenvaartwegen en alle wateren die onder de Belgische jurisdictie vallen.

Haar werkterrein is zeer apart en vergt een speciale aanpak, opleiding en materieel.

Op haar specifiek terrein verzekert de Scheepvaartpolitie de politiezorg zoals de Wegpolitie of de Spoorwegpolitie dat doen op hun terrein.

Voornaamste opdrachten:

 • Toezicht op de naleving van de wetten en reglementen op en rond het water en aan boord van vaartuigen.
 • Grenscontrole.
 • Gerechtelijke politie aan boord van vaartuigen.
 • Beslag op schepen.
 • Bestuurlijke politie in het raam van de politie te water.
 • Gespecialiseerde steun aan derden.

De Scheepvaartpolitie komt met bijna al deze fenomenen in aanraking tijdens de uitvoering van haar reguliere gespecialiseerde politietaken.

Moderne middelen

Om deze opdrachten te kunnen uitvoeren beschikt de scheepvaartpolitie over specifiek materieel zoals:

 • verschillende types vaartuigen:
  • 3 zeegaande vaartuigen in leen bij het Vlaamse Gewest (2 in Oostende en 1 in Antwerpen).
  • 9 Rigid Hull Inflatable Boats (RHIB).
  • 5 patrouillevaartuigen voor de binnenwateren (Gent, Antwerpen en Luik).
  • 1 werkboot
 • Drugdetectietoestel.
 • Mobile cargoscanner (X-straal).
 • Side scan sonar (onderwaterdetectieapparatuur).
 • Bio Radar.
 • Remotely operated vehicle (ROV).
 • Andere technische middelen.

De technische middelen worden bediend door speciaal daartoe opgeleid personeel, dat werd ondergebracht in een bijzondere sectie binnen de Scheepvaartpolitie, het TST (Technical Support Team), met standplaats te Zeebrugge.

Tijdens Rescue Vlissingen zal de Scheepvaartpolitie van België aanwezig zijn met het patrouillevaartuig SPN-41 uit de regio Antwerpen! Deze zal de gehele dag te zien zijn op het water en onder andere deelnemen aan de politie demonstratie.

Magirus-Deutz 150 D10 A (1965)

Tijdens Rescue Vlissingen zijn ook deze keer weer een heleboel oude voertuigen te zien. Zo ook deze historische Magirus-Deutz 150 A10 A brandweerwagen uit 1965!

Kom bij de Politie!

Politiemensen staan midden in de maatschappij, dicht op het nieuws. De politie is daar waar het gebeurt. Het optreden van agenten ligt altijd onder een vergrootglas. Bij de politie ben je 24 uur per dag. En agent ben je voor iedereen; voor rijk en arm, voor homo en hetero, voor autochtoon en allochtoon, voor gezinnen en voor ouderen. Integer, moedig, betrouwbaar en verbindend zijn daarom de kernwaarden van de politie.

Binnen de politieorganisatie kun je op verschillende manieren bijdragen aan een veilige samenleving. Op straat of achter de schermen; elke collega draagt bij aan het politiewerk. Agenten mogen ingrijpen en verdachten hun vrijheid ontnemen als dat nodig is. Je houdt toezicht op straat en bent daar waar jouw hulp nodig is. Je kunt ook kiezen voor een functie in de bedrijfsvoering, bijvoorbeeld in de administratie, ICT of beleid. Of voor een functie bij de financiële of digitale recherche.

Maar wat je ook doet, in uniform of juist niet: vakmanschap staat voorop.

Kom tijdens Rescue Vlissingen naar de stand van de afdeling recruitment van de Politie en kom alles te weten over het werken bij de Politie!

Politie (Luchtvaartpolitie)

De luchtvaartpolitie houdt controles vanuit de lucht met helikopters. Een helikopterview, luchtfoto’s en videobeelden geven politiemensen op de grond een beter overzicht. Dit is handig bij bijvoorbeeld grote evenementen, demonstraties, opsporing van vermiste personen en roofovervallen.


Welke taken heeft de luchtvaartpolitie?

 • verzamelt informatie in de lucht;
 • legt de informatie vast met infraroodcamera’s;
 • houdt toezicht in de lucht op burgerluchtvaart, sport- en reclamevliegtuigjes en ballonvaarders;
 • controleert op alcoholgebruik, belading, luchtwaardigheid, vluchtuitvoering, brevet en vliegverboden;
 • staat politiemensen op de grond bij met zoeklichten tijdens nachtelijke zoekacties;
 • stelt strafrechtelijke onderzoeken in naar luchtongevallen en incidenten.

Modern materieel

Om deze taken te kunnen uitvoeren beschikt de luchtvaartpolitie over een moderne luchtvloot die bestaat uit zes Eurocopter EC-135 helikopers en twee Agusta Westland AW-139 helikopters.

De Eurocopter EC-135 P2+ is een bekende helikopter in hulpverleningsland. Het toestel kan 4-6 personen vervoeren en is uitgerust met twee Pratt en Whitney 206 B2 motoren van elk 447 PK. Het maximaal startgewicht is 2910 kg. De Duitse/Franse helikopter heeft een vliegbereik van 550 km. Het toestel heeft een vierbladige hoofdrotor en een Fenestron staartrotor. De lengte van het toestel is 10,2 m, de breedte 10,20 m (rotor) en de hoogte 3,51m.

De Agusta Westland AW-139 is voor politiebegrippen een luchtreus. Het toestel kan maximaal 15 passagiers vervoeren en is uitgerust met twee P&W PT6C-67C motoren van elk 1679 PK. Het maximaal startgewicht bedraagt 6800 kg. De helikopters van Italiaanse makelij hebben een vliegbereik van 1061 km (zonder reserve). Het toestel heeft een vijfbladige hoofdrotor, een vierbladige staartrotor en een intrekbaar landingsgestel. De lengte van het toestel is 16,62 m, de breedte van de rotor is 13,80 m en de hoogte 4,98 m.

Welke specifieke apparatuur is aan boord van de toestellen?

De helikopters hebben de allernieuwste opsporings- en waarnemingsapparatuur waaronder het zogeheten airborne-videosysteem. Hiermee zijn digitaal hoge resolutiebeelden te maken, waaronder warmtebeelden. Naast het feit dat deze beelden worden vastgelegd in de heli kunnen ze ook worden uitgezonden. Via een landelijk dekkend videonetwerk zijn de hoogwaardig beveiligde beelden ook beschikbaar voor meldkamers. Ook betekent dit dat er vorm wordt gegeven aan het begrip Network Enabled Capability (door netwerk samenwerken op basis van dezelfde beelden/informatie).

Waar zijn de helikopters gestationeerd?

De helikopters staan doorgaans op Schiphol-Oost, Volkel en Rotterdam maar kunnen ook op andere locaties worden gestationeerd, als dit voor het vervullen van de politietaak noodzakelijk is.

Welke bevoegdheden heeft de luchtvaartpolitie?

De luchtvaartpolitie heeft dezelfde bevoegdheden als de politie op straat. Zo nodig kan ze bekeuringen uitdelen. Ze werkt met helikopters en vliegtuigen met video- en infraroodcamera’s.

Wat doet de luchtvaartpolitie nog meer?

Verder adviseert men organisaties en bedrijven over luchtvaartwetten en -regels en vliegtechnische kennis.

Tijdens Rescue Vlissingen zal de luchtvaartpolitie aanwezig zijn met een van haar EC-135 helikopters! Deze zal samen met een aantal andere (reddings)helikopters de gehele dag te zien zijn op het heliveld aan de Kenau Hasselaarstraat. Kortom, een unieke kans om dit toestel van dichtbij te bekijken! *

*Deelname is onder voorbehoud van operationele omstandigheden / inzet.

Politie (Waterpolitie)

Nederland en water zijn nauw met elkaar verbonden. Een flink deel van het land ligt op of onder de zeespiegel. En natuurlijk zijn er talloze meren en rivieren. Op dat water komen ook overtredingen voor, of vinden misdrijven plaats. Daarom is een deel van de politie specifiek op water gericht: de waterpolitie.

De waterpolitie houdt toezicht op zowel de beroeps- als recreatievaart. En op de Noordzee buiten de kustlijn (de zogeheten territoriale wateren). De politie controleert bijvoorbeeld boten en jetski’s in recreatiegebieden en ladingen van schepen op rivieren en zee. Ook ondersteunt de waterpolitie evenementen zoals Rescue Vlissingen, Sail Amsterdam of de intocht van Sinterklaas. Tot slot helpen de medewerkers van de waterpolitie bij de opsporing van mensen die op zee vermist zijn geraakt.

Wat zijn de taken van de waterpolitie?

De waterpolitie:

 • Zorgt voor eerste opvang bij incidenten in de beroeps- en recreatievaart en ziet toe op een juiste naleving van de regels.
 • Bewaakt de veiligheid op het hoofdvaarwegennet. Dit doet de politie door controle op snelheid, alcoholgebruik, vaartijdenwet en naleving van Arbowetgeving.
 • Behandelt ernstige scheepvaartongevallen en onderzoekt de toedracht.
 • Controleert schepen. Onder meer lading, diploma’s en veiligheid.
 • Controleert het vervoer van gevaarlijke stoffen en afvalstoffen.
 • Doet opsporingsonderzoek naar zaken als ladingsdiefstal, fraudes met documenten en witwassen van crimineel vermogen.
 • Ook doet de waterpolitie onderzoek naar gestolen vaartuigen.
 • Let op de milieuregels. Ze controleert op verontreiniging op zee en zorgt voor het milieu van aangewezen natuurgebieden.
 • Grijpt in bij overlast in recreatiegebieden, tijdens dregwerkzaamheden of bij scheepsongevallen.

Tijdens Rescue Vlissingen zal de waterpolitie zichtbaar aanwezig zijn met onder andere het patrouillevaartuig P41 en diverse kleinere vaartuigen zoals rhibs- en waterscooters. Daarnaast zijn zij verantwoordelijk voor de veiligheid op het water gedurende de dag.

Polizei Nordrhein-Westfalen (Krefeld) (D)

De Politie van de deelstaat Nordrhein-Westfalen behoort tot de 47 districten van de Duitse nationale politie. Samen zorgen zij met de ondersteunende en landelijke diensten voor de nationale veiligheid van Duitsland.

Politie Krefeld

De Politie uit Krefeld maakt onderdeel uit van het district Nordrhein-Westfalen en zal tijdens Rescue Vlissingen aanwezig zijn met een politievoertuig en een motor.

De provincie Zeeland is voor deze eenheid niet geheel onbekend terrein omdat er recent diverse uitwisselingen hebben plaatsgevonden tussen de beide korpsen. Zo hebben de Duitse collega’s hun Nederlandse collega’s o.a. bijgestaan in Renesse gedurende het toeristenseizoen.

Politie (Bereden Politie)

De politie te paard, ofwel bereden politie, houdt toezicht op evenementen zoals voetbalwedstrijden, optochten en demonstraties. Ook surveilleren de politieruiters op koop- en uitgaansavonden.

Wanneer wordt de bereden politie ingezet?

De bereden politie wordt ingezet voor surveillances, bij acties van de mobiele eenheid en bij officiële gelegenheden. Bij surveillance patrouilleren de ruiters in koppels. Ze hebben dezelfde taken als surveillerende agenten te voet. De bereden politie wordt ook ingezet bij de Mobiele Eenheid. De paarden dragen evenals de ruiters extra bescherming. En bij officiële gelegenheden zoals staatsbezoeken maken de ruiters dikwijls deel uit van de stoet. Zij dragen dan een officieel tenue.

Wat zijn de taken van de politieruiters?

Politieagenten te paard doen surveillances, begeleiden optochten en demonstraties, ondersteunen bij voetbalwedstrijden en ME-optredens en hebben ceremoniële taken. Maar ook zonder paard hebben de ruiters taken. Zoals:

 • assisteren bij ongevallen op de openbare weg waarbij dieren betrokken zijn;
 • afhandelen klachten over verwaarlozing of mishandeling van paarden en pony’s;
 • controle op de veemarkt;
 • grootschalige controles van vervoer van dieren;
 • controle op maneges.

Tijdens Rescue Vlissingen zal de bereden politie zichtbaar aanwezig zijn!

Politie (Mobiele Eenheid)

De Mobiele Eenheid (ME) heeft als primaire taak verstoringen van de openbare orde te voorkomen of te bestrijden. Bij voetbalwedstrijden of demonstraties ziet u de ME vaak op straat. Alle medewerkers van de ME verrichten dagelijks normaal politiewerk. ME’er zijn is dus een nevenfunctie.

Binnen de ME bestaan meerdere specialistische onderdelen, zoals de Aanhoudingseenheid (AE). Medewerkers van de AE isoleren en arresteren tijdens een ME-actie de grootste raddraaiers uit groepen. Zij dragen op dat moment geen uniform. Ook politieruiters en de hondenbrigade doen soms mee aan ME-acties. In speciale gevallen doet de ME een beroep op traangasschutters, hoogwerkers, shovels, gepantserde rupsvoertuigen (van de Koninklijke Marechaussee), hondengeleiders en waterwerpers.

De kracht van de ME zit in het optrekken als groep. De eenheid voert snel en zelfstandig opdrachten uit. Iedere ME’er krijgt een speciale opleiding van vier weken bij het Politie Instituut Openbare orde en Gevaarzetting. Binnen de opleiding is het groepsbelang, het werken als een eenheid, belangrijk. Vervolgens volgen de ME’ers twee keer per jaar een voortgezette opleiding. Zij zijn verplicht om minimaal veertig uur per jaar te oefenen.

Tijdens Rescue Vlissingen zal de ME aanwezig zijn met twee voertuigen waaronder het splinternieuwe ME voertuig. Daarnaast zal ook de ME van de Koninklijke Marechaussee aanwezig zijn met een ME-bus en een YPR-rupsvoertuig.

Politie (Politiehonden)

De politie gebruikt voor haar werk honden. Zo zet de politie speurhonden in om drugs of explosieven op te zoeken en surveillancehonden bij het dagelijks politiewerk. De surveillancehond is een zogenoemd geweldsmiddel, zoals de wapenstok, pepperspray en het vuurwapen dat ook zijn.

Waar worden de verschillende politiehonden voor ingezet?

 • Surveillancehonden worden gebruikt bij de basispolitiezorg en ingezet bij ordeverstoringen en om voorwerpen en/of gevluchte verdachten te vinden.
 • Plaats delict honden volgen de vluchtweg van een verdachte, soms lange tijd na het misdrijf. Ook voor de opsporing van vermiste personen worden deze honden ingezet. Ze kunnen ook de omgeving afspeuren naar door de verdachte weggegooide voorwerpen. Bij vermissingen werkt de politie samen met burgerreddingshondenteams via de Stichting Inzet Reddingshond Nederland.
 • Elke speurhond heeft zijn eigen discipline zoals het speuren naar drugs, explosieven of geld. Speurhondengeleiders hebben altijd twee soorten speurhonden bij zich: een speurhond menselijke geur en een explosievenhond of een verdovende middelenhond, ook wel narcoticahond genoemd. Een narcoticahond kan alle bekende soorten narcotica opsporen, zoals hasj, marihuana, cocaïne, heroïne en XTC. De hond begint te blaffen of geeft een ander signaal zodra drugs zijn gevonden. Een explosievenhond kan springstoffen, handgranaten, afgeschoten vuurwapens en munitie opsporen. Heeft de hond iets gevonden? Dan gaat hij niet blaffen, maar zitten. Zo voorkomt hij dat op geluid reagerende explosieven ontploffen.
 • Passieve speurhonden verdovende middelen zijn opgeleid om te ruiken of personen verdovende middelen bij zich hebben. Deze speurhonden worden veel gebruikt bij toegangscontroles bij evenementen of tijdens gerichte controleacties in het openbaar vervoer.

Wat zijn de taken van de hondenbrigade?

Honden zijn onmisbare helpers van de politie. Daarom telt de politie veel hondenbrigades. De honden worden niet alleen ingezet bij surveillances, maar ook om criminaliteit te bestrijden. De honden worden ingezet bij:

 • Opsporing bij inbraak in grote gebouwen
 • Voetbalwedstrijden betaald voetbal
 • Assistentie bij ordehandhaving en aanhouding
 • Ondersteuning ME-optredens
 • Inbeslagname huisdieren
 • Afschieten gevaarlijke dieren
 • Naleving muilkorfverordening
 • Shows en demonstraties

 

Honden helpen de politie bij het opsporen van verdovende middelen, menselijke geur, explosieven, menselijke stoffelijke resten, brand versnellende middelen en tabak. Een hond wordt getraind op een van deze specialismen.

Demonstratie verdedigings- en aanhoudingstechnieken

Tijdens Rescue Vlissingen zal de hondenbrigade van de regionale eenheid Zeeland-West-Brabant in samenwerking met politiebikers een aantal spectaculaire demonstraties verzorgen. De exacte tijden vindt u in het programma.

Politie (VOA)

VOA staat voor verkeersongevallenanalyse en onderzoekt de oorzaak en toedracht van verkeersongevallen. Voor ongevallenanalyse hebben de VOA-teams gecertificeerde specialisten die forensisch ongevallenonderzoek uitvoeren. Zij beschikken over specifieke technische middelen om een ongeval te kunnen onderzoeken.

Daarvoor beschikt de VOA over specialistisch materieel zoals voertuigen waarin vele hulpmiddelen zitten om in een later stadium onderzoek te kunnen doen naar de exacte oorzaak en toedracht van een ongeval. Hiervoor wordt op de plaats ongeval relevante informatie vastgelegd. Het gaat hierbij onder andere om remsporen, krassporen, voertuig- en slachtofferposities. Deze worden gemarkeerd met spuitverf of krijt. De ongevalsplaats wordt daarna fotogrammetrisch vastgelegd en of ingemeten. Hiervoor beschikt het voertuig o.a. over een uitschuifbare mast met daarop een camera.

Ieder van de 10 regionale eenheden van de Nationale Politie beschikt over een of meerdere VOA-teams. Tijdens Rescue Vlissingen zal een voertuig van de regionale eenheid Zeeland – West-Brabant aanwezig zijn.

Politie Zeeland-West-Brabant

De politie is er altijd. Voor een veiliger Nederland. De politie beschermt de democratie, handhaaft de wet en is het gezag op straat. Waar nodig biedt de politie de helpende hand. In noodsituaties grijpt zij dwingend in. Waar anderen een stap terug doen, stappen politiemensen naar voren. Als dat nodig is met geweld, desnoods met gevaar voor eigen leven.

De politie werkt actief samen met burgers en partners. Zij heeft oog en oor voor wat er leeft in de samenleving. De politie is er voor iedereen.

Regionale eenheden

De regionale eenheid Zeeland – West-Brabant is een van de tien regionale eenheden van de Nationale politie. De Regionale Eenheid Zeeland -West-Brabant is in 2012 ontstaan uit een samenvoeging van de voormalige regiokorpsen Zeeland en Midden en West-Brabant.

De tien regionale eenheden bestaan elk uit een staf, vijf diensten en districten, met daarin onder meer robuuste basisteams. Elk district kan zelfstandig werken doordat het zijn eigen specialisaties in huis heeft, zoals recherche en een informatieknooppunt. De districtsrecherche zorgt voor de aanpak van bijvoorbeeld fraude, zeden- en drugsmisdrijven. Ook ondersteunen deze rechercheurs de robuuste basisteams, bijvoorbeeld bij de bestrijding van woninginbraak en de aanpak van criminele jeugdgroepen. Zodra een zaak de eenheid of de landsgrenzen overschrijdt, wordt de zaak landelijk opgepakt.

Een robuust basisteam werkt voor een (deel van) een gemeente. Het team voert de kerntaken van de politie uit: de basispolitiezorg. Wijkagenten vervullen daarin een hoofdrol. Zij weten immers goed wat er in hun wijk speelt en welke kwesties aandacht van de politie vragen.

Maak kennis met de Politie!

Tijdens Rescue Vlissingen zal de eenheid Zeeland-West-Brabant uitgebreid aanwezig zijn met diverse onderdelen zoals: politiebikers, surveillancehonden, de verkeersongevallenanalyse, de verkeerspolitie, twee voertuigen van de ME en een Toyota Landcruiser surveillancevoertuig.

Tevens worden er een aantal demonstraties verzorgd met inzet van surveillancehonden en politiebikers. De exacte tijden vindt u in het programma.

Koninklijke Landmacht (Genie)

De Genie is de aannemer van Defensie. Het 101 Geniebataljon van Operationeel Ondersteuningscommando Land van de Koninklijke Landmacht bouwt en onderhoudt complete (militaire) infrastructuur. Denk aan wegen, gebouwen, bruggen, omheiningen, elektra, water en gas.

Het bataljon beschikt over een uitgebreid assortiment bouwvoertuigen en gereedschap. Voor bepaalde specialistische (onderwater)constructies beschikt de eenheid zelfs over militaire genieduikers. De genie voert haar taken uit voor de hele krijgsmacht. Of dit nu in Nederland is of in een ver missiegebied. Daarnaast ondersteunt het bataljon op verzoek ook de Nederlandse hulpdiensten en autoriteiten.

Verder leveren de specialisten van het 11  en het 41 pantsergeniebataljon gevechtsondersteuning aan de (gevechts)eenheden in het veld.  Bij een oprukkende vijand vertragen zij de tegenstander. Ze leggen mijnenvelden of werpen andere hindernissen op, zoals opgeblazen bomen. Ook het onbruikbaar maken van wegen of bruggen behoort tot de mogelijkheden.

De genisten verdedigen ook door het graven van antitankgrachten en gevechtsopstellingen voor de gevechtseenheden. Bij een eigen offensief zorgen zij ervoor dat de aanval zo snel en ongestoord mogelijk plaatsvindt. Ze doen dit door:

 • noodbruggen te leggen;
 • vijandelijke mijnenvelden te ruimen;
 • wegen op de opmarsroute begaanbaar te maken.

Voor inzet bij CBRN-incidenten (chemisch, biologisch, radioactief en nucleair) staat een CBRN-verdedigingseenheid paraat. Deze zogenoemde CBRN-responscapaciteit kan binnen 2 uur overal in Nederland ter plaatse zijn.

Kortom: ze maken het  werk van hun vijandelijke geniecollega’s ongedaan. Om deze taken goed en veilig uit te kunnen voeren beschikt men over specialistisch materieel waaronder de 40 ton wegende Boxer!

Boxer-pantserwielvoertuig

De Koninklijke Landmacht beschikt op termijn over 200 Boxer-pantserwielvoertuigen in 5 verschillende uitvoeringen commandopost, ambulance, genie, vracht en lesvoertuig). Opvallend aan dit robuuste en terreinvaardige voertuig is het modulaire systeem. Het voertuig bestaat uit 2 delen: een basisdeel, het bestuurdersdeel en het onderstel, het rijdende deel en daarop wordt een specifieke opbouw geplaatst. Deze zogenoemde missie-module bepaalt de uitvoering.

De Boxer heeft een groot laadvolume en laadgewicht en beschermt daarbij zijn inzittenden goed tegen projectielen, zoals granaten, geïmproviseerde explosieven en machinegeweermunitie en bomscherven.

Specificaties

 • Lengte: 7,93 meter
 • Breedte: 3,00 meter
 • Hoogte: minimaal 2,40 meter (afhankelijk van missie-module)
 • Maximaal gewicht: 40 ton
 • Maximumsnelheid: 103 kilometer per uur
 • Aandrijving: permanente 8-wielaandrijving
 • Versnellingsbak: 7-traps automaat
 • Motor: diesel 539 kilowatt
 • Koppel: 2.700 Nm bij 1.450 toeren per minuut
 • Waadvermogen: 1,5 meter
 • Opstapvermogen: 0,8 meter (hoogte obstakels overheen te rijden)
 • Klimvermogen: helling 60%
 • Dwarshelling: 30%
 • Actieradius: 1.050 kilometer (verharde weg)
 • Draaicirkel: 15 meter
 • Bewapening: op afstand bestuurbare .50 mitrailleur
 • Bemanning: 2-10 (afhankelijk van uitvoering)

Boxer-genie

Bemanning: 9 (1 commandant van de geniegroep, 1 chauffeur, 1 waarnemend commandant, 1 schutter en 5 leden van de geniegroep).

Op woensdag 15 augustus zal de Genie aanwezig zijn met een Boxer van de Geniegroep en een wervingstrailer!  Kom naar het Defensieplein op Boulevard Evertsen om deze krachtpatser van dichtbij te bekijken en kom meer te weten over het werken bij de Genie!

Roadshow Koninklijke Luchtmacht

Het Ministerie van Defensie is deze editie goed vertegenwoordigd met diverse eenheden van alle vier de krijgsmachtdelen. De Koninklijke Luchtmacht zal aan het luchtprogramma deelnemen met een CH-47 Chinook helikopter met “Bambi Bucket” en een Dornier 228-212 patrouillevliegtuig van de Nederlandse Kustwacht.

Op de boulevard is de Koninklijke Luchtmacht vertegenwoordigt met diverse brandweervoertuigen van de Vliegbasis Woensdrecht. Daarnaast kunt u een bezoek brengen aan de roadshow. Hier kunt u alles te weten komen over de Koninklijke Luchtmacht. Verder kunt u plaatsnemen in de vliegsimulator voor een vlucht in een F-16 en/of de nieuwe F-35!

 

F-16 “J248” static

Op woensdag 15 augustus krijgt u als bezoeker de unieke kans om een F-16 jachtvliegtuig van de Koninklijke Luchtmacht van dichtbij te bekijken! Deze keer niet vliegend maar “static” op het defensieplein op Boulevard Evertsen.

 

De F-16 is een multifunctioneel jachtvliegtuig (multirole). Het toestel kan zowel precisiebombardementen uitvoeren als een luchtgevecht voeren. De F-16 vormt daarmee het belangrijkste deel van de slagkracht van de Koninklijke Luchtmacht.

De hoofdtaken zijn als volgt te omschrijven:

 • Deelname aan strategische luchtoperaties, waarbij vanaf middelbare hoogte precisiebombardementen worden uitgevoerd met een minimale kans op onbedoelde schade en burgerslachtoffers.
 • Verlenen van steun aan eigen grondtroepen. Vijandelijke eenheden worden met hoge nauwkeurigheid beschoten en/of gebombardeerd om slachtoffers onder eigen eenheden te voorkomen.
 • Verkrijgen en behouden van luchtoverwicht om daarmee de noodzakelijke vrijheid van handelen voor eigen lucht-, zee- en grondstrijdkrachten af te dwingen. Daartoe behoort ook het bijdragen aan luchtembargo’s zoals het afdwingen van een ‘no-fly zone’.
 • Uitvoeren luchtverkenningsmissies. Dankzij de grote snelheid van het vliegtuig kan groot gebied worden verkend.

De Koninklijke Luchtmacht beschikt momenteel over 68 toestellen. Deze zijn gestationeerd op de Vliegbases Volkel- en Leeuwarden. Daarnaast zijn een aantal toestellen gestationeerd in de Verenigde Staten voor oefen- en trainingsdoeleinden.

Technische Specificaties

 • Fabrikant: Lockheed Martin (ontworpen door General Dynamics)
 • Lengte: 15,05 meter
 • Hoogte: 5,00 meter
 • Spanwijdte: 9,45 meter (10,00 meter inclusief raketten)
 • Gewicht: 11.000 kilo (leeg), 16.000 kilo (maximaal beladen)
 • Motoren: 1 Pratt & Whitney 100-PW-220E turbojet
 • Vermogen: stuwdruk 15.000 lbs (25.000 lbs met naverbranding)
 • Topsnelheid: 2.000 kilometer per uur
 • Vliegbereik: 2.700 kilometer zonder bijtanken in de lucht
 • Vlieghoogte: 17 kilometer (maximaal)
 • Aantal: 213 stuks (177 eenzitters en 36 tweezitters), nu 68 stuks.
 • Bewapening: Onder de vleugels en de romp van de F-16 zit een aantal ophangpunten voor bommen en raketten. De opdracht bepaalt het type bewapening dat een F-16 meeneemt.

Aanvullende instrumenten

Sinds de MLU kunnen aan de luchtinlaat verschillende verkennings- en doel aanwijzingsinstrumenten aan de luchtinlaat worden gehangen:

 • De targeting pod (doelaanwijzing) ondersteunt de vlieger bij het opsporen van het doel en het nauwkeurig afwerpen van de bewapening. De pod geeft informatie over oppervlaktedoelen en bepaalt nauwkeurige locaties voor de GPS-geleide bommen. Met de ingebouwde laser kunnen ook de lasergeleide bommen nauwkeurig worden afgeworpen. Het systeem berekent ook het beste moment van afwerpen.
 • RecceLite (verkenning) is een geavanceerd fotoverkenningssysteem. De camerabeelden kunnen direct vanuit de lucht naar specialisten op de grond worden gestuurd ter analyse. Op missies wordt het systeem onder meer ingezet voor routeverkenning en het opsporen van geïmproviseerde explosieven.
 • Onder de romp kan ook een elektronische storingscontainer worden gehangen.

Vanaf 2019 zal de F16 geleidelijk worden vervangen door de F-35 Lightning II.

Stichting Carlot

De stichting Carlot is opgericht in 2000. De werkzaamheden van de stichting concentreren zich op het behoud en in de vaart houden van een van de vijf reddingboten van de Carlot klasse: de Carlot. De stichting zet de werkzaamheden voort die de eerdere eigenaar die de Carlot vanaf 2000 onder beheer had. De wijze waarop zijn in voorliggend Beleidsplan uitgewerkt.

De MotorReddingBoot (MRB) Carlot werd gebouwd op de werf v/h H. Schouten N.V. te Muiden. Zij werd bekostigd uit de nalatenschap van mejuffrouw C. M. J. Meyer, die bij testament had bepaald, dat aan de boot de naam Carlot zou worden gegeven.

De Carlot, en haar zusterschepen de Bernard van Leer (1965), deGebroeders Luden (1965), de Johanna Louisa (1968) en deSuzanna (1968) zijn van het type Prins Hendrik (1951), doch 4,15 m breed i.p.v. 4,05 m.
Zij zijn uitgerust met twee Kromhout-dieselmotoren type 8 TS 117 elk 140 pk. De motoren zijn uitgerust met een hydraulische keerkoppeling reductie 3 : l, en de maximum snelheid bedraagt 10,6 knopen.
Bemanning 5 personen; geredden-capaciteit: 120 personen.
Deze boten waren oorspronkelijk alleen voorzien van dichte stuurhuizen. Alle vóór de Carlot gebouwde motorreddingboten hadden minstens één open stuurstand. Weliswaar hebben deze het voordeel, dat de schipper een onbelemmerd uitzicht heeft, doch het nadeel is dat de bemanning slechts gedeeltelijk beschut staat, hetgeen op lange tochten extra veel eist van hun uithoudingsvermogen. Dank zij het dichte stuurhuis wordt het zelfrichtend vermogen nog eens extra vergroot. Zijn namelijk alle deuren in dit stuurhuis gesloten dan vormt de “luchtbel” in het stuurhuis een zo grote opdrijvende kracht dat de boot eigenlijk niet meer kan omslaan. Bij de kantelproef met gesloten deuren richtte de boot zich onmiddellijk en was na 6 seconden weer in haar normale stand. Bij open deuren duurde het ± 50 seconden alvorens de boot zichzelf had gericht. De boten van het

type Carlot zijn door middel van 6 waterdichte schotten, 16 luchtkisten en 5 bodemtanks in 28 waterdichte afdelingen verdeeld. De stuurinrichting bestaat uit een door een telemotor bediende elektrisch hydraulische stuurmachine, met mogelijkheid tot hand-sturen. In het bovenstuurhuis zijn speciaal geconstrueerde slingerruiten aangebracht, alsmede een echolood, de afstandsbediening voor de radiotelefonie-toestellen, de intercom naar het onderstuurhuis en een magnetisch kompas. In het onderstuurhuis bevinden zich de radiotelefonie-toestellen, een automatische radiorichtingzoeker met vast kruisraam in de mast en de radarinstallatie, waarvan de antenne op het dak van het bovenstuurhuis is geplaatst.

Vanaf 1976 zijn de boten van het type Carlot voorzien van een ‘flying bridge’, een kleine open stuurstand om een beter zicht rondom te hebben.
In haar 39 dienstjaren maakte de Carlot 579 reddingstochten. Daarbij werden 799 mensen, negen katten, een hond en een duif gered.

Brandweer Izegem

De Brandweer Izegem maakt onderdeel uit van de hulpverleningszone Midwest dat uit een netwerk van 17 brandweerposten bestaat. In totaal overkoepelt de zone 15 gemeentes.

Op woensdag 15 augustus zal de Brandweer Izegem zich presenteren met haar oldtimer, een Renault Midliner half zware autopomp. Het is de eerste keer dat deze deelnemer tijdens Rescue Vlissingen te zien is.

Florida Highway Patrol PPV 9c1

Deze Chevrolet Caprice 9c1. 9c1 staat voor police package. Het is dus geen omgebouwde taxi. Het motorblok heeft een inhoud van 5,7L. De drivetrain van het blok (de automatische versnellingsbak) is door Chevrolet fabrieksmatig voor deze uitvoering aangepakt, worden de remmen tevens luchtgekoeld, hebben de stoelen pantserbeplating e.d.

Deze auto is een originele Amerikaanse Police Patrol Vehicle (ofwel copcar) uit 1995 die Trooper Cleese en ik hebben gerestaureerd hebben en omgetoverd naar een Florida Highway Patrol statetrooper uitvoering. Alle apparatuur van Whelen en Federal Signal is origineel dan wel gekocht of teruggeplaatst. De onderdelen die zijn vervangen zijn tevens origineel. Zo is het voertuig voorzien van 2 traffic advisors, vector pots zwaailampen, mobilofoon, 27mc, etc. Het enige wat er niet origineel aan is, is dat er een 2e accu in zit zodat we alles kunnen laten zien zonder de motor te laten draaien en waarbij we altijd nog kunnen starten nadien.

V&VN Ambulancezorg

Kwaliteit van zorg en vakinhoud!
V&VN Ambulancezorg (V&VN AZ) is de beroepsvereniging die zich individueel en collectief inzet voor professionals in de ambulancezorg op het niveau van kwaliteit van zorgverlening en vakinhoud.

De ambulancezorg is een belangrijke spil in de acute zorg. Of je nu op de meldkamer zit of op weg bent met de ambulance, van jou wordt voortdurend een grote alertheid, creativiteit én passie gevraagd. V&VN Ambulancezorg wil een bindende factor zijn voor alle betrokkenen bij de ambulancezorg. Zo kunnen we de kwaliteit van de zorg, de arbeidsomstandigheden en de tevredenheid van de medewerkers verbeteren.

Als lid van V&VN Ambulancezorg kun je bij ons terecht voor informatie en advies. We werken aan een aanscherping van de beroepsprofielen en het vernieuwen van de opleidingsstructuur. Belangrijk is een grotere effectiviteit en efficiency van onze inzet in de keten van acute zorg. We onderhouden nauwe contacten met de belangrijke spelers in de acute zorg, ook in het buitenland. Via bij en nascholing, themabijeenkomsten en ons eigen vakblad blijf je goed op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen.

Sluit je aan bij V&VN Ambulancezorg! Samen bouwen we aan betere acute zorg, die óók goed is voor jou als professional.

Wat ons bindt
Professioneel

Patiënt- en servicegericht

Initiatiefrijk

Gericht op samenwerking

Wie iets wil zeggen over de toekomst moet het verleden kennen. De zojuist genoemde kernwaarden komen voort uit de gedachte dat V&VN Ambulancezorg de brug wenst te slaan tussen verleden-heden-toekomst. Deze kernwaarden beschrijven 45 jaar beroepsverenigingen in de sector Ambulancezorg (november 2004).

De Beroeps Vereniging Ambulancezorg is op 28 december 2000 statutair opgericht. De BVA is ontstaan uit een fusie van de Vereniging van Chef/Hoofdverpleegkundigen (VCHV), opgericht in 1959, en de Nederlandse Ambulance Vereniging (NAV), opgericht in 1982. Zo zijn binnen de BVA alle beroepsgroepen in de ambulancesector samengebracht.
Op 20 december 2006 is de BVA gefuseerd met Verpleegkundigen en Verzorgenden Nederland en per 1 januari 2007 omgevormd tot V&VN Ambulancezorg.

V&VN Ambulancezorg heeft een volwaardige plaats naast de werknemers- en werkgeversorganisaties. Eerder was het idee een brancheorganisatie voor de ambulancezorg te vormen door de beroepsvereniging te laten fuseren met de werkgevers in de sector (LFAZ). Omdat de belangen van werkgevers en werknemers soms uiteenlopen, is dit niet doorgegaan. De werkgevers zijn nu verenigd in Ambulance Zorg Nederland (AZN). V&VN Ambulancezorg is verder gegaan als onafhankelijke beroepsorganisatie, niet gebonden aan werkgevers of vakbonden. Wel werkt V&VN Ambulancezorg constructief samen met alle partijen: werkgevers, werknemers en andere bij de ambulancezorg betrokken organisaties en instanties.

UMGC Ambulancezorg

Ambulancezorg voor iedereen

Goede ambulancezorg is méér dan snelle, goed uitgeruste ambulances en snel en doortastend handelen bij een ongeluk of een noodgeval. Goede ambulancezorg is: ervoor zorgen dat iedereen in en rond de hulpverlening optimaal kan werken en presteren. Dat alles tot in de puntjes is georganiseerd. Dat elke samenwerking perfect verloopt. Op de ambulance, achter de schermen en met alle partners. In het belang van iedereen…..de patiënt voorop.

De zeven rechten van de zorgcliënt

UMCG Ambulancezorg onderschrijft de visie van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport dat de cliënt centraal staat in de zorg.

Het ministerie heeft dat samengevat in zeven rechten:
1. Het recht op beschikbare en bereikbare zorg
2. Het recht op keuze en keuze-informatie
3. Het recht op kwaliteit en veiligheid
4. Het recht op informatie, toestemming, dossiervorming en privacy
5. Het recht op afstemming tussen zorgverleners
6. Het recht op een effectieve, laagdrempelige klacht- en geschillenregeling
7. Het recht op medezeggenschap en goed bestuur

Patiënt Tevredenheids Onderzoek
Wij hechten veel waarde aan uw mening en uw ervaringen met betrekking tot het ambulancevervoer/ het contact met onze ambulancedienst. Naar aanleiding van een ambulancerit heeft u een brief gekregen met een vragenformulier. Dit vragenformulier kunt u hieronder ook online invullen.

Van den Berg Autoschade

Van den Berg is al ruim 50 jaar een vertrouwd gezicht op de markt van schadeafhandeling. Inmiddels zijn wij uitgegroeid tot een full service bedrijf, gespecialiseerd in vier kerndisciplines: Autoschade, Caravan & Camper Service, Stralen & Poedercoaten en Velgenservice.

Als familiebedrijf met enorme passie voor het vak, pakken wij alles vol overgave aan. Dit kunt u terug zien in de service die wij verlenen en het uiteindelijke resultaat. Wij durven gerust te zeggen dat we als onderscheidend zijn: geen poespas, gewoon goed! Met onze slimme technieken, moderne uitrusting en gediplomeerde vakmannen, lossen wij elk vraagstuk op. Ieder detail werken we ambachtelijk tot in perfectie af, zodat u weer veilig de weg op kunt.

Van den Berg streeft naar de meest groene oplossingen op het gebied van schadeherstel! Bovendien werken we voor alle verzekeraars,  hierdoor betaalt u bij ons minder of zelfs geen eigen risico. Tevens kunt u gebruik maken van gratis vervangend vervoer en krijgt u vier jaar FOCWA garantie op de herstelde schade.

Tijdens Rescue kunt u bij Van den Berg o.a. leren autospuiten met Virtual Reality. Ook kunt u het schadebedrag raden van een brute Ferrari en hier leuke prijzen mee winnen!

Programma

Het duurt nog even voordat we meer informatie hebben rondom het programma.
Wil je als eerste op de hoogte zijn van ons programma? Meld je dan aan op onze gratis online nieuwsbrief.

Plattegrond Rescue Vlissingen 2018

Schuif met de computermuis of je vinger over de plattegrond om details te bekijken.

Zeeland, land in zee

Wie op de kaart naar de Noordzeekust kijkt, ziet van Le Havre tot Hamburg één strakke lijn. Behalve in Zuidwest-Nederland.
Daar ligt land in zee. Een groepje eilanden, van elkaar gescheiden door zeearmen.
De ligging van Zeeland is allesbepalend: voor het landschap, het karakter van de bevolking, de lokale economie en voor de keuken.

Zeeland is geen moment hetzelfde. Het is een land van contrasten. Er zijn steeds weer nieuwe overkanten te ontdekken.
De zon en de zeewind zorgen de hele dag door telkens voor een andere belichting. In het westen liggen uitgestrekte stranden.
In de zomer best druk bezocht, maar vergeleken met de Hollandse en Vlaamse stranden erg rustig.
Toch heeft de Zeeuwse kust verreweg het meeste aantal zonuren van heel Nederland.

Het binnenland is groen, uitgestrekt en ideaal fietsgebied. Je bent nergens verder dan een kilometer of tien van open water.
En over bijna elk meer en over elke zeearm varen veerbootjes.
Zo verplaats je je in Zeeland het best: per fiets en boot.

Zeeland heeft 380.000 inwoners, maar telt wel twee universiteiten, de sterkste en sterkst groeiende regionale economie van Nederland en de grootste haven van Europa in windindustrie en offshore.

En sinds kort is het officieel: Zeeuwen zijn de gelukkigste inwoners van Nederland. Daar zullen behalve de economische perspectieven ook de vele culturele festivals, de dichtheid aan Michelin-sterren, de trots op de eigen provincie en de ruimte om te pionieren aan bijdragen.

Want voor alles is Zeeland ruimte. Letterlijk en figuurlijk. Je kunt hier ver kijken en ver komen.

Swedish Society for Sea Rescue (SSRS).

De Swedish Society for Sea Rescue (SSRS) zal op uitnodiging van de organisatie van Rescue Vlissingen en de KNRM aanwezig zijn met haar historische reddingsboot Wilhelm R. Lundgren uit 1920. Zij zullen gedurende dag deelnemen aan diverse demonstraties en op de terugweg naar Zweden een bezoek brengen aan een aantal Nederlandse KNRM-stations. Het is de eerste keer dat deze historische reddingsboot in Nederland te zien is. We zijn dan ook zeer vereerd met dit bezoek!

De SSRS is opgericht in 1907 en is verantwoordelijk voor 80 procent van alle reddingen op zee in Zweden. De reddingsmaatschappij ontvangt geen overheidsfinanciering maar wordt volledig gefinancierd door middel van contributies, donaties en vrijwilligerswerk.

Ondanks dit, of mogelijk als gevolg hiervan, heeft de SSRS de afgelopen jaren het aantal reddingsstations op zee verdubbeld, het aantal beschikbare vrijwilligers verdrievoudigd en 70 moderne reddingsboten aangeschaft. Mede hierdoor kan men binnen 15 minuten of minder uitrukken. De bemanningen leven dichtbij de stations en trainen verschillende keren per maand.

Dankzij 2.300 vrijwillige bemanningsleden zijn alle reddingsposten 24/7 beschikbaar langs de Zweedse kust en op de grote meren. De vrijwilligers hebben daarnaast een vaste baan maar zijn beschikbaar om ingezet te worden wanneer dat wordt vereist. De grote mate van vrijwilligerswerk stelt de SSRS in staat om met een kleine administratie te beheren, aangezien veel van de kosten voor normale activiteiten worden gedekt door de contributies van de ruim 111.000 leden!

Polizia Stradale (Bologna) (I)

The constant seek of balance between the demand for mobility and safety of lives on the roads is the responsibility that citizens entrust to the Traffic Police.

A specialized police unit, part of the National Italian Police, which has been operating for seventy years along the motorways as well as along the main suburban roads.

The Traffic Police’s mission evolved with the country’s needs: from the early motorization in the fifties to over 49 million vehicles for 60 million inhabitants.

The Traffic Police is always close to the citizens’ needs, to the ones who commute, travel for business or leisure, to those who are driving home to their loved ones and to the people who have made the road their everyday working place. Serving millions of people needing to be protected from dangerous driving behaviors, rescued when injured and defended from illegality on the road.

Prevention and control are the main commitments, in order to preserve the safety of people who drive and move along the roads, as well as the circulation of ideas and culture.

Policewomen and policemen working all over the country carry out a steadily improving level of service, supported by cutting-edge technologies and equipment and by raising awareness on road safety issues among people.

The Traffic Police’s commitment meets with the global community’s goal for safety on the roads and therefore merges with all the actors involved in road safety: institutions, organizations and private associations which are pursuing the European objective of halving the number of road casualties by 2020.

The Traffic Police is made of women and men who provide an essential service for the security and progress of the country. It is a specialized unit of the State Police that has the main task of ensuring freedom and safety of road traffic and to prevent accidents.

The high professionalism and specialization of the Traffic Police – which has just under 12,000 units – comes from a constant and continuous professional training of operators at the Training Centre of the State Police in Cesena, along with the constant changes to the legislation.

Road safety: this is the primary objective of the Traffic Police in a context like Italy that is by far the European country with the highest vehicle/citizen ratio.

A commitment that is expressed along the 7.000 kilometers of the motorway network and the main suburban roads.
Prevention, control and rescue operations for the safeguard of the national territory are carried out over this extended operative area.

The aim of the Traffic Police is to be close to citizens, raise public awareness to go beyond the deterrent of coercion and controls.
They also support the development of a safe driving culture in place of dangerous conducts.

This is the work that the Traffic Police have carried out for 70 years in a constant cooperation with all the public and private stakeholders competent in road traffic matters by following guidelines issued by the government in this field.

The tasks of the Traffic Police are identified by the art. 11 of the Highway Code are as follows:
– prevention to traffic accidents;
– traffic accident management;
– checks and controls;

And also:
– escort services (exceptional vehicles and motor and bicycle races);
– traffic regulation;
– protection and control of the roads;
– cooperation in rescue operations;
– cooperation in traffic flow detection

Volkswagen Crafter ALS Ambulance

Visser Leeuwarden is in 1910 opgericht door Gerben Visser. Als Visser Wagenmakerij richtte het bedrijf zich voornamelijk op de productie van koetsen en sjezen. Toen het gemotoriseerd vervoer in Nederland toenam, groeide Visser uit tot een bouwer van autobussen, ambulances en brancardsystemen. In de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw ontwikkelde het bedrijf zich meer en meer tot een specialist in hulpverleningsvoertuigen.

De Visser Leeuwarden komt met een Volkswagen Crafter ALS Ambulance naar Rescue Vlissingen.

Bios groep Ambulance

Bios Ambulancezorg is gericht op de regio Rotterdam-Rijnmond. De ambulancewerkzaamheden worden uitgevoerd onder de naam AZRR/BIOS-groep.

AZRR staat voor het samenwerkingsverband AmbulanceZorg Rotterdam-Rijnmond.
AZRR is een samenwerkingsverband van BIOS-groep en Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR).

[3d-flip-book mode=”fullscreen” urlparam=”fb3d-page” id=”5878″ title=”false”]

“MET EEN DEMONSTRATIE ZULLEN WE LATEN ZIEN HOE WE VANUIT EEN KUSTWACHTVLIEGTUIG EEN REDDINGSVLOT IN HET WATER ZAL WORDEN GEGOOID EN EEN DRENKELING WORDT GERED.”

“Tijdens Rescue werken we met name nauw samen met een aantal andere groepen. Dat kan bijvoorbeeld met de lucht- of brandweergroep of het MIRG zijn. Die laatste is een gespecialiseerd team van de brandweer dat zich bezighoudt met brandbestrijding op schepen.

Vooral de demo die met het vliegtuig van de Kustwacht zal worden uitgevoerd is voor zowel ons als de bezoeker natuurlijk heel interessant. Wat we daar zullen laten zien is hoe we een drenkeling uit het water redden door middel van een reddingsvlot dat door dit vliegtuigje in het water zal worden gegooid. Daar komt nog best wat bij kijken, want daar zit toch een heel team achter. Denk daarbij aan het Loodswezen, Rijkswaterstaat, de landelijke politie-eenheid, de reddingsbrigade en de KNRM.

Samen met de KNRM zullen wij als Nautische-groep verder ook weer donateursvaarten houden, waarbij bezoekers die tijdens het evenement donateur worden van de KNRM een tochtje mee mogen aan boord van een KNRM-boot. Zo hebben zij een unieke ervaring en steunen ze daarnaast met hun bijdrage ook meteen het reddingswerk waarvoor de KNRM geen overheidsbijdrage ontvangt.

Een andere eyecatcher die aanwezig zal zijn, is de ‘Kurt Karlsen’ uit Noordwijk. Ondanks dat deze historische reddingsboot geen dienst meer doet, is hij de laatste jaren helemaal opgeknapt en komt hij voor het evenement speciaal naar Vlissingen. Deze msrb (motor strandreddingsboot) is jarenlang (van 1953 tot begin jaren ’90) gestationeerd geweest in Noordwijk en heeft in die tijd volgens de logboeken 21 mensen en een hond weten te redden. Ook dit pronkstuk uit Zuid-Holland zal laten zien hoe het destijds te werk ging door middel van een demonstratie.

Wat ik tot slot ook erg tof vind, is dat er deze editie zelfs een Zweedse deelnemer onze kant op komt. Ik ben daar ook erg benieuwd naar, maar heb daar zelf ook nog heel weinig informatie over. Ik dit geval laat ook ik me verrassen, haha.”

Voor de derde achtereenvolgende keer zal Peter Dellebeke deze editie op Rescue Vlissingen aanwezig zijn, waar hij één van de vrijwilligers is die verantwoordelijk is voor de Nautische hulpverlening.

“ER IS VOOR IEDER WAT WILS, ZO ZIJN ER VEEL OLDTIMERS EN SPECIALE VOERTUIGEN, MAAR IS ER OOK DE MOGELIJKHEID OM ALS BEZOEKER ZElF INTERACTIEF BEZIG TE ZIJN.”

Gepassioneerd verteld Robin de Jonge over zijn werk bij de brandweer en waar deze fanatieke groep tijdens Rescue Vlissingen allemaal mee zal gaan komen om het publiek te laten zien wat ze zoal doen.

“Ik vind het zelf erg leuk dat we dit jaar ook een aantal Belgische brandweerdeelnemers hebben. Het is niet eerder voorgekomen dat er een heel groepje van onze Zuiderburen aanwezig was. Wat ik denk dat vooral wel veel bekijks zal hebben is de oldtimer waar ze mee zullen komen. Het bijzondere daarvan is dat er nog maar 2 van op de wereld zijn, waarvan dit de enige is die nog steeds -opgeknapt en wel- rondrijdt en voor het grote publiek te zien zal zijn. Het gaat om een Volvo N88 Wasterlain brandweerwagen uit 1966, die behoort tot de Brandweer Londerdeel.

Maar dit is slechts één van de vele oldtimers die bij Rescue Vlissingen te zien zullen zijn hoor. Zo hebben we er bijvoorbeeld ook eentje uit de jaren ’30 van de vorige eeuw, die behoort tot Stichting Brandweerford 1937 uit Vlissingen. Een thuiswedstrijd dus. En het mooie is dat ‘ie tijdens het evenement pas voor het eerst weer in volle glorie te zien zal zijn, het voertuig heeft namelijk een flinke restauratie ondergaan dat best een tijdje heeft geduurd. Daar zijn we als organisatie uiteraard erg trots op.

Naast de vele voertuigen die bezoekers kunnen bewonderen, zijn er ook een aantal interactieve dingen te doen voor het aanwezige publiek. Zo zal de Veiligheidsregio Zeeland in een stand staan waar mensen zelf kunnen ondervinden hoe het is om een brand mee te maken, en dat doen ze door middel van VR-brillen die mensen op kunnen zetten. Je kunt het zien als een soort preventiespel in de vorm van een VR-game. Ik denk dat dit een bijzondere (realistische) ervaring voor mensen kan zijn.

Verder hebben zich vele grote ‘blusreuzen’ aangemeld, waaronder de brandweerwagen van Zeeland Refinery. Het opmerkelijke van dit voertuig is dat deze een blusarm heeft die tot zo’n 25 meter kan reiken, terwijl we normaal als brandweer zijnde met stralen op de grond staan. De robotarm van deze wagen wordt echter bestuurd met een joystick waardoor die direct en veilig van grote hoogte een brand kan bestrijden.

Daarnaast komt ook de luchtmachtbrandweer die zelfs een tweetal Crashtenders zal meenemen, een zogenaamde E-One en een Bull. Deze (schuim)blusvoertuigen zijn in de eerste plaats bedoeld voor het blussen van grote hoeveelheden brandende vloeistoffen, waaronder het bestrijden van vliegtuigbranden.

Natuurlijk is ook de jeugdbrandweer aanwezig, die vooral de jeugd wat meer aanspreekt. Zij kunnen daarbij -als ze dat willen- met een brandslang spuiten en zich zo een beetje brandweerman of -vrouw voelen.

Zoals je hoort is er werkelijk voor iedereen van elke leeftijd wel wat te beleven. Fotografen kunnen hun hart ophalen met de oldtimers en unieke voertuigen en de wat jongere bezoekers zullen zich vooral vermaken doordat ze vele dingen zelf mogen en kunnen doen

““HELEMAAL VANUIT BOLOGNA ZAL OOK DE LAATSTE AANWINST VAN DE ITALIAANSE POLITIE NAAR VLISSINGEN KOMEN: HUN ALLERNIEUWSTE LAMBORGHINI PATROUILLEWAGEN.””

“Wat vrij spectaculair voor toeschouwers kan zijn is denk ik de politiehondendemonstratie. Met politiehonden wordt hierbij getoond hoe de politie met deze trouwe viervoeters te werk gaat. Het zal meteen duidelijk maken dat het geen pretje is om een vluchtende (bewapende) arrestant of verdachte te zijn. Onze gespecialiseerde honden zullen zich vastbijten en laten niet meer los tot ze daar een seintje voor krijgen.

We hebben ook geregeld dat de Zulu-politiehelikopter van de partij is, waarvan er slechts twee van in Nederland rondvliegen. Het zou heel goed kunnen dat mensen dit apparaat op televisie wel eens aan het werk hebben gezien. Deze heli is namelijk een van de hoofdrolspelers in het SBS6-programma ‘De Meldkamer’. Met behulp van camera’s kan hun waarneming vanuit de lucht bijvoorbeeld ingezet worden bij de zoektocht naar een vermist persoon of bij achtervolgingen. Bezoekers zullen het luchtvaartuig tijdens Rescue waarschijnlijk niet in actie zien, maar het is sowieso mogelijk om hem van dichtbij te zien en aandachtig te bestuderen. En dat is al behoorlijk uniek.

Voor de afwisseling is het zeker ook leuk dat er deelnemers uit verschillende landen zijn. En die zien wij hier in Nederland normaal logischerwijs niet op de weg. Zo zullen er Belgische, Engelse en zelfs Amerikaanse politieauto’s naar het evenement komen. En die hebben allemaal zo hun eigen stijl. Wat zeker een pronkstuk zal zijn, is de laatste aanwinst van de Italiaanse politie. Tijdens de vorige editie was deze snelle wagen ook al te bewonderen, maar ook dit jaar weer zullen enkele agenten helemaal vanuit Bologna afreizen om hier op de Vlissingse boulevard te kunnen staan. Dit keer met hun allernieuwste Lamborghini-patrouillewagen!

Wat overigens wel belangrijk is om rekening mee te houden: we hebben met z’n allen voor Rescue veel deelnemers geregeld, maar we zijn natuurlijk wel hulpverlening en veel voertuigen zijn ook gewoon operationeel. Dat geldt uiteraard voor alle aanwezige groepen. Het zou dus in het slechtste geval kunnen gebeuren dat bijvoorbeeld een van de geplande voertuigen onverhoopt niet van de partij is. Daar gaan we niet van uit, maar het is wel belangrijk om dat te communiceren. Wij zijn immers hulpverlening en moeten altijd met ons materieel paraat staan, mocht er iets opdoen.”

Luchtvaartpolitie

De luchtvaartpolitie houdt controles vanuit de lucht met helikopters. Een helikopterview, luchtfoto’s en videobeelden geven politiemensen op de grond een beter overzicht. Dit is handig bij bijvoorbeeld grote evenementen, demonstraties, opsporing van vermiste personen en roofovervallen. Op termijn wordt de luchtvaartpolitie een onderdeel van de landelijke Dienst Infrastructuur, waaronder vanaf dat moment ook de verkeers-, spoorweg- en waterpolitie vallen.

Welke taken heeft de luchtvaartpolitie?
verzamelt informatie in de lucht;
legt de informatie vast met infraroodcamera’s;
houdt toezicht in de lucht op burgerluchtvaart, sport- en reclamevliegtuigjes en ballonvaarders;
controleert op alcoholgebruik, belading, luchtwaardigheid, vluchtuitvoering, brevet en vliegverboden;
staat politiemensen op de grond bij met zoeklichten tijdens nachtelijke zoekacties;
stelt strafrechtelijke onderzoeken in naar luchtongevallen en incidenten.

Welke bevoegdheden heeft de luchtvaartpolitie?
De luchtvaartpolitie heeft dezelfde bevoegdheden als de politie op straat. Zo nodig kan ze bekeuringen uitdelen. Ze werkt met helikopters en vliegtuigen met video- en infraroodcamera’s.

Wat doet de luchtvaartpolitie nog meer?
De luchtvaartpolitie adviseert organisaties en bedrijven over luchtvaartwetten en -regels en vliegtechnische kennis.

Mark Jefferies Solo Air Shows and the Global Stars Team

The Global Stars team provide spectacular formation air displays or solo air displays. For 2017 Mark has purchased the very latest, highest performance certified aircraft the EXTRA 330SC. The team have flown many flying displays and air shows around the World in recent years. Typically the Global Stars team lead by Mark Jefferies perform 3 International display venues per year. Tom flying as formation leader of the Global Stars. The team have flown Vijayawada in January 2017. With the major booking in China for the Formation Aerobatic Championships, 29th April – 1st May 2017.

Mark is flying the new Extra 330SC; Tom flies the Extra 300L or CAP 232, Michael Pickin flying the CAP 232, Steve the Extra 260, Chris Burkett Extra 300S and Chris Heames the Extra 300L. We will put on a stunning, world-class air display. Mark Jefferies has achieved great success and worldwide recognition as one of the most accomplished aviators in the UK; including 1st in Zhengzhou 2015 World Air Masters (WAM), 3rd in the Dazu 2011 WAM, ranked 8th in the World Aerobatic Championships in 2007 and 10th in the World 2009. Nine times British aerobatic champion (Advanced & Unlimited). Mark Jefferies has spectacular manoeuvres, tumbles and spins in the Extra 330SC leaving pilots and spectators alike saying “how did he do that?” A flying display your audience will never forget… No show too large or small to attend. Corporate, Weddings and private parties a specialty – it’s not as expensive as you might first think and far better than fireworks. I’ve even got fireworks on the wings !

Mark bases his Extra 330SC at Little Gransden, Cambridgeshire ( ICAO EGMJ ) Gransden is a farm strip and has a main grass runway of 810 meters. The airfield is open to visitors either by road or by air. Gransden is the home of the Global Stars and as such, most likely you will find some aerobatic training taking place. Dual training in the Extra 300L or solo competition/air show training in the Extra 300s or 330sc.

International shows in the last few years have been:- Al Ain UAE, Avalon Australia, Ahmadabad India x 2, Bahrain, Sanicole Belgium, Dazu + Zhuhai + Zhengzhou China, Dubai, Finland, Ahmadabad + Hyderabad + Vijayawada India, Iceland, New Zealand, Malta, Maribor Slovinia, Romania, Roskilde Denmark, Oosterwald + Volkel Holland, Wanaka New Zealand.

Stichting Koninklijke Luchtmacht Historische Vlucht (KLuHV)

De Harvard is tot nu toe, met totaal meer dan 20.000 exemplaren, het meest gebouwde lesvliegtuig ter wereld. In Nederland heeft de KLu als onderdeel van de ‘Target One’ overeenkomst na de oorlog 220 Harvards in bezit gehad. Een aantal heeft echter nooit gevlogen, daar deze vliegtuigen direct zijn gebruikt voor de onderdelenvoorziening. In de KLu is de Harvard tot 1962 hoofdzakelijk gebruikt als lesvliegtuig voor de voortgezette vliegeropleiding (VVO) en de vliegerinstructeursopleiding (VIO) op de vliegbasis Gilze-Rijen. Op dit vliegtuig behaalde men het Groot Militair Vliegbrevet.

De vliegtuigen waren herkenbaar aan hun opvallende kanariegele beschildering met dayglow (oranje) banden om de motorbeplating, romp en vleugeltips. Begin 1968 was het de BAFO die als laatste onderdeel de gecamoufleerde Harvards inleverde bij het Depot Vliegtuig Materieel (DVM). Deze toestellen werden gebruikt voor luchtfotografie en opereerden vanaf de vliegbasis Deelen. De SKHV heeft bijna vanaf de oprichting gevlogen met Harvards. De toestellen zijn ingezet bij diverse speelfilms. Vaak vermomd als Fokker D-XXI, Thunderbold, Typhoon of Folke Wulf 190. Technisch gezien moesten er heel wat trucs bedacht worden om de vliegtuigen deze gedaanteverandering te laten ondergaan. De Harvards zijn te zien in “Waakzaamheid”, “De prijs van de vrijheid”, “Soldaat van Oranje”, “De Aanslag”, “A Bridge too Far” en in de musical “Joe”.

Tijdens Rescue Vlissingen zullen twee harvards van de KluHv een demonstratie verzorgen! Ga er eens rustig voor zitten en geniet van het geluid!

Ambulance Oost

Als medewerkers van Ambulance Oost werken wij voortdurend samen met onze ketenpartners aan de best mogelijke zorg voor de burgers in Twente. Onze focus is: samen sta je sterker, samen bereik je meer.

Onze belangrijkste kernwaarden zijn:

optimale patiëntenzorg staat centraal in alle beleid en beslissingen
voortdurend werken aan verbetering van de (acute) zorg
samenwerking met klanten/leveranciers/ketenpartners
goed werkgeverschap
effectieve en efficiënte bedrijfsvoering
Leren en verbeteren
Centraal in ons handelen staat continu leren en verbeteren. Om dat te realiseren betrekken we velen bij verbeterprocessen. Ook patiënten vragen we om hun mening zodat we onze zorg kunnen verbeteren.
Ieders mening is dus echt heel belangrijk voor ons. Lees meer over het verbeterproces en hoe u ons feedback kunt geven.

Sterke schakel in de keten
Wij kennen de regionale en lokale zorgvraag, en stemmen onze zorg af op de ontwikkelingen in de omgeving. Wij leveren, samen met onze ketenpartners, patiëntgericht maatwerk. Wij zijn alert op nieuwe producten en diensten, en het realiseren van toegevoegde waarde. Ambulance Oost is een betrouwbare en initiatiefrijke schakel in de totale keten van veiligheid en zorg. Onze medewerkers staan bovendien voor een adequate taakuitvoering bij opgeschaalde zorg rond calamiteiten en rampen.

Zelfbewuste professionals
Onze medewerkers voelen zich verantwoordelijk voor hun persoonlijke ontwikkeling als professional. Zij zijn actief betrokken bij zorginnovatie. Ambulance Oost stimuleert die houding met een actief en inspirerend beleid voor opleiding, loopbaan en gezondheid. Dat alles draagt bij aan de beoogde optimale kwaliteit, ónze kwaliteit waarmee we de verwachtingen van onze patiënten willen overtreffen. Dat is wat u van ons mag verwachten.

Doelmatige ambulancezorg
Ambulance Oost staat ook voor: excelleren op het primaire proces, méér doen met het beschikbare budget, en transparant zijn over de resultaten. Dat realiseren we door creatief en slagvaardig te opereren, en door te focussen op doelmatigheid. Dat betekent: de juiste zorg, op de juiste plaats, op de juiste tijd. Het betekent bovendien het voorkomen van onnodige ambulance-inzetten. Wij zijn immers verantwoordelijk voor de betrouwbaarheid van de meldkamer ambulancezorg én de meldkamerprocessen; die betrouwbaarheid is een vitale voorwaarde voor optimale zorgkwaliteit.

Sabic Bergen op Zoom

SABIC is een wereldleider in de petrochemische industrie, die zich in 1971 in Bergen op Zoom vestigde met de opening van de NORYL-fabriek. In de jaren zeventig en tachtig bouwden we verschillende fabrieken en gebouwen bij. De kunststof korrels, platen en films die wij produceren, verschepen we over de hele wereld.

Er zijn naast verschillende kleinere productie-eenheden en verkoopkantoren vijf grote productielocaties in Europa: Bergen op Zoom (Nederland), Cartagena (Spanje), Geleen (Nederland), Teesside (Engeland) en Gelsenkirchen (Duitsland). De grootste Europese productlocaties van SABIC’s business unit Innovative Plastics zijn Bergen op Zoom en Cartagena.

Veiligheid
Bij een groot chemieconcern als Sabic hoort ook een professionele veiligheidsorganisatie waaronder een eigen bedrijfsbrandweer. Op woensdag 15 augustus zullen zij zich presenteren met een van haar industriële blusvoertuigen. Het is de eerste keer dat de bedrijfsbrandweer van SABIC bij Rescue Vlissingen aanwezig is!

Volkswagen Crafter ALS Ambulance in Visser carrosserie

Visser Leeuwarden is in 1910 opgericht door Gerben Visser. Als Visser Wagenmakerij richtte het bedrijf zich voornamelijk op de productie van koetsen en sjezen. Toen het gemotoriseerd vervoer in Nederland toenam, groeide Visser uit tot een bouwer van autobussen, ambulances en brancardsystemen. In de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw ontwikkelde het bedrijf zich meer en meer tot een specialist in hulpverleningsvoertuigen.

De Visser Leeuwarden komt met een Volkswagen Crafter ALS Ambulance naar Rescue Vlissingen.

Medisch Centrum Hyperbare Zuurstoftherapie

MCHZ is gespecialiseerd in de behandeling van patiënten in een hyperbare kamer, door toediening van 100% zuurstof onder overdruk via een mondkapje. Een aantal indicaties komen in aanmerking voor behandeling met hyperbare zuurstof.
Als eerste noemen we late radiatieschade: dit zijn klachten die enige tijd na de radiotherapie ontstaan. U kunt bijvoorbeeld denken aan pijnlijke verhardingen onder de huid, pijnlijke armbeweging en lymfoedeem (na borsttumor), slikklachten, verminderde speekselproduktie en bijna geen smaak meer hebben (na tumor in hoofd/halsgebied), veel aandrang om te plassen vooral tijdens de nacht, pijnklachten in bekkenbodem tijdens het zitten, bloed bij het plassen/bij de ontlasting (na tumor van prostaat, blaas, baarmoeder).
Daarnaast zijn we gespecialiseerd in het behandelen van complexe wonden aan de voet(en) van patiënten met Diabetes Mellitus.
Verder wordt deze therapie ook vaak toegepast bij acute weefselschade bijvoorbeeld na een (bedrijfs)ongeval of trauma.
Tenslotte kunnen ernstige infecties of vergiftigingen (o.a. CO-vergiftiging) veel baat hebben bij deze therapie.

Wij kennen geen wachtlijsten. U kunt vrijblijvend een afspraak maken met onze arts voor een intakegesprek om uitleg te krijgen over deze therapie. Mocht blijken dat u hiervoor in aanmerking zou kunnen komen, dan zal onze arts altijd eerst met uw behandelend arts contact opnemen voor goed overleg.

Het team van MCHZ is 24/7 paraat en behandelt ook duikslachtoffers voor decompressieziekte met hyperbare zuurstoftherapie, melding via 112 en opname via de SEH van het ADRZ.

MCHZ is gecertificeerd volgens het ZKN keurmerk en voldoet daarmee aan de strikte criteria op het gebied van patiëntenzorg en bedrijfsvoering.
Onderdeel van het ZKN keurmerk is het VMS certificaat voor een goed functionerend Veiligheids Management Systeem.

MCHZ heeft contracten met de 4 grote zorgverzekeraars CZ, Zilveren Kruis, VGZ en Menzis en alle hieraan gerelateerde maatschappijen en labels.

Initiatiefnemer en oprichter van MCHZ, T.P. van Rees Vellinga MD, is als arts hyperbare geneeskunde de deskundige op dit gebied.

Voor meer informatie neemt u contact op via het telefoonnummer 0113-234290 op werkdagen vanaf 10.00 uur tot 17.00 uur of per mail via info@hyperbaarcentrum.nl.

Rijkswaterstaat

Rijkswaterstaat is de uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en werkt dagelijks aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland.

We willen leven in een land dat beschermd is tegen overstromingen. Een land waar voldoende groen is, en voldoende en schoon water. En waar we vlot en veilig van A naar B kunnen.

Het inrichten van het land gaat ook om de balans tussen verschillende belangen zoals economie, milieu en woongenot.

Daarvoor zetten de mensen van Rijkswaterstaat zich dagelijks in. Met ruim 200 jaar kennis van de inrichting van ons land weten ze dat dit meer is dan het technisch uitvoeren van projecten aan weg en water. Het gaat ook om de balans tussen al die belangen: economie, milieu, woongenot.
Rijkswaterstaat betrekt daarom burgers bij de inrichting van hun leefomgeving en werkt samen met bijvoorbeeld waterschappen, gemeenten, bedrijven en kennisinstituten. Zo werken we met elkaar aan duurzame oplossingen voor een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland.

Naast de eenheden op het water zal Rijkswaterstaat ook op de boulevard aanwezig zijn met diverse voertuigen waaronder de Lavastorm en Firestorm (speciale voertuigen voor gladheidsbestrijding), tekstkarren, een pijlwagen, een motor en een piketvoertuig.

Kuzee autologistiek

Op het gebied van autotransport is Kuzee Autologistiek een van de grotere spelers op de Nederlandse (auto)transportmarkt. Dagelijks vervoeren onze autotransporters tientallen voertuigen door geheel Nederland en het grootste deel van Europa!

Variërend van een snelle 1-lader voor spoedopdrachten tot geavanceerde 9-laders voor snelle verplaatsing van grote partijen auto’s. Handelsauto’s, interdealer-vervoer, lease-auto’s, nieuwe auto’s, schadeauto’s, oldtimers, exportauto’s, huurauto’s kortom alle soorten auto’s worden door ons dagelijks vervoerd.

Ook het snel aanleveren van auto`s staat bij ons hoog in het vaandel. Vaak worden auto`s nog dezelfde dag of de eerstvolgende werkdag vervoerd.

De slogan op onze auto’s: ‘Ook uw auto vervoeren wij graag!’ geldt dus ook voor u!

Tijdens Rescue Vlissingen zal Kuzee met diverse bergingsvoertuigen te zien.

Ford Transit 130 Rode Kruis Ambulance 1971

Deze Ford Transit 130 Rode Kruis ambulance uit 1971 Kenteken GT-26-DF is een privé bezit. Dit voertuig is gekocht door de afdeling Zutphen van het RK. In 1993 naar de afdeling Tiel overgegaan en in 1996 in particuliere handen gekomen. De ambulance heeft, behalve de oorspronkelijke inrichting, ook een transport couveuse aan boord. De deelnemer komt zelf in bijpassende kleding en kan over het voertuig en de diverse materialen uitleg geven.

Chinook CH-47 Koninklijke Luchtmacht

De CH-47 Chinook (type D en F) is een middelzware transporthelikopter. De helikopter met de karakteristieke tandemrotor is uitermate geschikt voor het snel vervoeren van grondtroepen, materieel, wapens, proviand en andere voorraden naar het slagveld. Het toestel staat inmiddels wereldwijd bekend als multifunctioneel militair werkpaard.

 • transport van personeel en materieel;
 • operaties met 11 Luchtmobiele Brigade (bijvoorbeeld paradroppings);
 • speciale operaties met Special Operations Forces;
 • gewondenvervoer en andere humanitaire ondersteuning;
 • zoek- en reddingsacties;
 • brandbestrijding;
 • het vervoer van (bouw)materiaal naar moeilijk bereikbare plaatsen.

Het laden en lossen gebeurt snel via de laadklep aan de achterzijde. Grotere vrachten kunnen onder de romp worden vastgehaakt. De Chinook heeft een groot hefvermogen. Met de 3 haken onder het toestel kan een externe lading (slingload) tot een gewicht van 12.701 kilo worden vervoerd. In de romp van de helikopter kunnen 57 volledig bepakte militairen, 10.000 kilo lading of 24 stretchers met mensen worden vervoerd. Alle Chinooks kunnen worden uitgerust met een extra reddingslier (hoist).

Specificaties

 • fabrikant: Boeing Defense, Space & Security
 • aantal: 17 (11 CH-47D’s, 6 CH-47F’s)
 • op termijn: 20 (6 CH-47F’s, 14 CH-47F MYII CAAS’)
 • lengte romp: 15,9 meter
 • hoogte: 5,8 meter (draaiende achterste rotor), 4,9 meter (stilstaande achterste rotor)
 • breedte: 3,7 meter (zonder rotoren)
 • rotordiameter: draaiende rotor 30,2 x 18,3 meter. Rotor zowel voor als achterkant heeft 3 bladen, 218-227 omwentelingen per minuut
 • tandemrotorconfiguratie: 2 rotorsystemen achter elkaar die in tegenovergestelde richting draaien. Hierdoor heeft de Chinook geen staartrotor nodig.
 • motoren: 2, type turboshaft Honeywell T55-L-714A. De nieuwe CH-47F is uitgerust met 2 T55-GA-714A-motoren.
 • vermogen: maximaal continu 3.069 kilowatt per motor; maximaal incidenteel gedurende 2,5 minuten 3.704 kilowatt per motor
 • gewicht: leeg ongeveer 11 ton, maximaal ongeveer 24 ton
 • snelheid: maximaal 315 kilometer per uur
 • bereik: referentie missie 250 kilometer (dit is de heenafstand- en terug), zonder nuttige belasting 324 kilometer. Het vliegbereik kan worden vergroot door het gebruik van extra brandstoftanks in de cabine.
 • Registratienummers D-661 tot en met D-667 (gemodificeerde helikopters);
 • D-101 tot en met D-106 (nieuwe helikopters); D-104 en D-105 gingen verloren in Afghanistan);
  D-890 tot en met D895 (de 6 CH-47F’s)
 • kleur: egaal bronsgroen (CH-47D) of grijs (CH-47F)
 • brandstof: maximaal 3.822 liter in meerdere brandstoftanks (wanneer het maximum aan brandstof wordt meegenomen kan circa 10.200 kilo lading worden vervoerd). Met extra tanks in de cabine kan de brandstofcapaciteit vergroot worden met circa 2.800 liter. De CH-47 kan 3 extra tanks meenemen.
 • Vlieghoogte: 7.000 meter bij 2 motoren met maximaal vermogen; 2.400 meter bij 2 motoren inclusief maximaal gewicht; 3.300 meter service ceiling.
 • Passagiers: 33 volledig bepakte militairen. Daarnaast kunnen maximaal 24 personen zittend op de vloer worden meegenomen. Totaal dus 57 bepakte militairen.
 • Lading extern: onder de helikopter kan met behulp van 3 haken ook vracht worden vervoerd. Zowel de voorste als de achterste ‘cargo-hook’ kan worden belast met maximaal 9.072 kilo. De centrale cargo-hook kan maximaal 12.700 kilo dragen. Het totale gewicht (intern + extern + brandstof) mag niet meer zijn dan 13.343 kilo.

Brandveilig Leven (VRZ)

Werkloze jongeren opleiden om de brandveiligheid in de wijk te vergroten. In Amsterdam gebeurt het. Brandweerman Zouhair wist kansarme jongeren te enthousiasmeren om brandveiligheidsvoorlichter te worden. In zes weken tijd bezochten vier jongeren 300 huizen binnen de eigen gemeenschap. Ze bekijken samen met de bewoners hoe ze de woning brandveiliger kunnen maken.

Een brandveilige samenleving is een taak van ons allemaal. Dat kunnen wij als brandweer niet alleen. Daarbij hebben we de hulp van burgers, instellingen en bedrijven nodig. Samen kunnen we mensen bewuster maken van de risico’s op brand en ze helpen bij het brandveiliger maken van hun leefomgeving. Dit noemen we Brandveilig leven.

Netwerken en verbinden
Een brandveilig leven bereiken we door kleine en grote dingen: het gesprekje met onze buren, de voorlichting op school en het aangaan van samenwerking met bedrijven en zorginstanties. Dit vraagt om andere competenties van ons als brandweer. Netwerken en verbinden wordt steeds belangrijker. Collega’s in de regio’s zetten veel slimme projecten op om mensen thuis te helpen brandveiliger te leven. Ook zijn we landelijk in gesprek over de samenwerking met diverse branches en het verbeteren van de productveiligheid. We zoeken naar verankering in wet- en regelgeving. Verder zullen we meer risicogericht dan regelgericht gaan werken en passen onze vakbekwaamheid daarop aan.

Veilig Verkeer Nederland District Zeeland

Veilig Verkeer Nederland heeft een ijzersterke missie en visie. Wij mobiliseren mensen en organisaties in heel Nederland om dit te realiseren.

Enerzijds bevorderen wij veilig verkeersgedrag door middel van educatie en voorlichting. Dat begint al met kinderen op de basisschool en gaat door tot verkeersdeelnemers op oudere leeftijd.

Anderzijds rusten we mensen en organisaties toe om zelf actief te werken aan veilig verkeer in hun eigen omgeving. Op school, in de eigen buurt of binnen één van onze lokale afdelingen. Zo werken we aan ons gezamenlijke belang: iedereen komt weer veilig thuis.

Nederlandse Kustwacht Zeearend

De Kustwacht Nieuwe Stijl wordt momenteel aangestuurd door het Kustwachtviermanschap (KW4) dat het best kan worden omschreven als dagelijks bestuur. Het KW4 wordt voorgezeten door de directeur Noordzee van Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (het coördinerend Ministerie voor de Kustwacht) en bestaat verder uit de Voorzitter van de Permanente Kontaktgroep Handhaving Noordzee (PKHN), de Directeur Planning en Control van de Marine (de beheerder van de Kustwacht) en tot slot de Directeur Kustwacht zelf. Daarnaast is er een Raad voor de Kustwacht. Dit orgaan met daarin de Directeuren Generaal van de departementen is te zien als voorportaal naar de Minister